Pompka do spryskiwaczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie ostatnio mialem letni plyn
i wypsikalem go przy odwilzy do konca i nic tak se stalo autko
potem wlalem po 3 dniach zimowy i dupa nie psika nie buczy ma ona jakis bezpiwcznik sam juz nie wiem bo wyciagalem skrzynke bzep ale wszsytko chodzi a to nie

dziekiiiiiiii

powietrze zamarzlo i amen

wypsikales to co w zbiorniku...to co w przewodach zostalo...splynelo do silniczka....zamarzlo...i nie pompuje...wiem bo sam to przerabialem zeszlej zimy

i co juz w sumie 4 stoppnie bylo i nic
nie odmrozilo moglo pasc cuś czy raczje czekac na dwilz lub podgrzac

Moja rada to zdjąć pompkę i ją sprawdzić jak się nie mylę nie ma tam za wiele ceregieli by ją wyjąć bo wiadomo bez spryskiwacza to nie pojeździsz może coś tam się dostało? jakiś brud? i nie ruszy,
ale z drugiej strony powinieneś ją słyszeć

Dokładnie jak Albert pisze - z wyjęciem nie ma większego problemu - jest na wcisk. A jak się uprzesz, to nawet możesz dmuchnąć w przewody i sprawdzić czy są drożne (dobrze by było mieć druga osobę, która sprawdzałaby, czy powietrze ucieka ze wszystkich dyszy).
No i pompka do domu i odmaczasz, sprawdzasz, szuszysz i cokolwiek innego.
No i trzeaby sprawdzić, czy prund do pompki dochodzi

prad jest a pompka jest wyciagnieta i podlaczalem na krotko 12 volt i dupa jeszcze ja posusze ale chyba nic z tego czemu tak sie stało wszytsko bylo ok mogla sie spalic bo mialem takie cus ze przekazniki mialem zle wsadzone i tylnia wyciewraczka ciagle pracowala przez 5 min moze tez pomka i moglo sie spalic czy nie powiedzcie ile to cudo kosztuje i czy da sie cus innego wsaszdzic

Cytat:
2006-01-03 15:50:47, mmmmat pisze:
prad jest a pompka jest wyciagnieta i podlaczalem na krotko 12 volt i dupa jeszcze ja posusze ale chyba nic z tego czemu tak sie stało wszytsko bylo ok mogla sie spalic bo mialem takie cus ze przekazniki mialem zle wsadzone i tylnia wyciewraczka ciagle pracowala przez 5 min moze tez pomka i moglo sie spalic czy nie powiedzcie ile to cudo kosztuje i czy da sie cus innego wsaszdzic

nowa pompka na dwa wyjścia kosztuje 30zł

zobacz czy cos takiego klic

zeszłej zimy zamarzł mi cały zbiornik do sprysku szyby bo była w nim ....... woda , nie róbcie tego