MotoNews.pl

Dioda na przełączniku od gazu nie świeci,

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przełączanie nic niedaje, brak odgłosu pstryknięcia gdy prędkościomierz przekracza 2,5 tys i wtedy przełączał się na gaz. Dodam, ze gaz mam od 30 tys. (pewny) nie wymieniano jeszcze filtra gazu. w każdej z 3 pozycji przełącznika zapala na benzynie i jeżdżę na benzynie, a to drogo kosztuje!!! Czy może zapchał się filtr ? Czy ktoś miał coś podobnego - pomóżcie zanim pojadę do gazowników będą u nich pierwszy raz z naprawą i boję się że mogą mnie naciągnąć na koszty - pomóżcie radą o czym z nimi rozmawiać ???

Sprawdź bezpieczniki od instalacji

Mam instalacje POLGAS gdzie szukać bezpiecznika od gazu ?????

Pod maską na przewodach elektrycznych od instalacji - są chyba trzy sztuki....

Mialem taki przypadek na ostatnim zlocie w Wawie, i kolega Norbert znalazl przyczyne braku przelaczania na gaz i charakterystycznego pstrykniecia. zsunely sie koncowki kabli elektr- hm tylko sam nie wiem od czego? anyway u mnie jest to zamocowane z przodu komory silnikowej po prawej stronie patrzac na silnik. dochodza tam dwa [przewody, ktore pod wplywem drgan moga sie zsunac.
POZDRAWIAM KOLEGE NORBERTA.

Cytat:
2006-01-03 09:57:32, Robert-wilk pisze:
...zsunely sie koncowki kabli elektr- hm tylko sam nie wiem od czego? ...

Pewnie od ELEKTROZAWORU...

Miałem taki przypadek, u mnie oderwały się przewody od termistora na parowniku. Zwarłem na krótko i przełącza się niezależnie od temp. po 2000obr/min
Tom

sa dwa najbardziej prawdopodobne powody..przepalil sie bezpiecznik..ewentualnie uszkodzil sie sam przelacznik..mojej kobiecie w renowce uszkodzil sie przelacznik..taki zwykly 3 pozycyjny..po prostu kupilem drugi za 30zl i bylo po zawodach..natomiast objawem tego bylo to ze diody sie swiecly tylko nie przelaczal na gaz..jesli diody w ogole sie nei swieca to obstawiam bezpiecznik

Wielkie dzięki za informacje byłam u gazowników i okazało się że centralka (przełącznik wewnątrz kabiny) miał odłączoną kostkę z przewodami (może zahaczyłam nogą jak wchodziłam do samochodu )