MotoNews.pl
6 Zużyty reduktor gazu - objawy? (129942/45)

Zużyty reduktor gazu - objawy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, zastanawiam się czy mój reduktor nie jest zużyty. Jakie są objawy zużycia? Mi pali dużo, ale może są jakieś dodatkowe objawy, zebym mogl to stwierdzić? Z góry dzieki za odpowiedzi

Przede wszystkim "duszenie" przy schodzeniu z obrotów, do tego zwiększone zużycie paliwa, pływanie na zimnym i takie tam. To wszystko świadczy o zesztywniałej membranie II stopnia i spowolnionej jej reakcji na podciśnienie.

na początek witam pana prezesa

duszenia nie ma chyba, zwiększone zuzycie paliwa jest, pływanie na zimnym nie wiem bo jak rano odpale to ma 1700 obrotow dopiero potem spada, takie tam - jest

A ile ten reduktor czasu sobie liczy? Że tak zapytam?

Podobno 3 lata ale właściciel był pijany jak mi sprzedawał auto

reduktory sa do 100tys, potem powinny byc wymienione badz poddane regeneracji(dobrze zachowuja sie lovato, zavoli juz troche gorzej ale chodzi), ale co regenerowane to nie to co nowe...
kumplowi w corsie zavoli umarl po 120tysiacach(regenerowl bo sprzedawal auto), objaw zuzycia jaki sie pojawil to poprostu auto
stracilo na mocy zaczelo sie dusi prychac i zdechlo tak w jednej chwili bez zadnych objawow po drodze(no chyba ze spalanie) rozsypala sie membrana(wymienil bebechy i poszlo do zyda), ja mialem lovato i zrobilem na gazie jakies 200t bez problemow no moze ze spalaniem 13l, wlasnie jestem w trakcie wymiany calej instalacji na nowa

[ wiadomość edytowana przez: maly_smok dnia 2006-01-03 22:32:26 ]