Dziwne szarpanie omesią

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Trochę info na początek: 2.5 v6 automat zagazowana na sekwencji problem i na LPG i na benie. Jadę sobie ślicznie i spokojnie a tu mi coś przerywa, szarpie omesią ( cała rzecz dzieje się w ułamku sekundy trudno to opisać) tak jakby wał może albo coś odcinało obroty i tak dwa lub trzy razy w ciągu 20 sek. i nic. Cisza, duch jaki czy co?. Spotkało mnie to kilka razy zawsze na prędkości stałej i przy 80 km/h i przy 120 km/h. Może coś nie tak z wałem? wszystko sprawdzałem, tech nic nie pokazał, świece nówki kable też, wymieniam wszystko na czas więc może ten wał cos nie za halo, objaw tego szarpania przywodzi mi na myśl przerywanie wału, coś "podkrada" obroty i wychodzą takie podgryzania w czasie jazdy. Może ktoś "to" miał?( O kurcze ale poezja mi wyszła...) Ale może ktoś mnie zrozumie??? Pozdro

nie wiem, ale...
podobnie miałem kiedyś w A.
przegrzewał się przekaźnik od pompy paliwa - praktycznie prawie się topił. normalnie jest b. ciepły, w moim plastik obudowy się wyginał pod wpływam dotyku po przelutowaniu ścieżek było git
looknij, może to...?
innych mozliwych przyczyn też cała masa,
trudne do weryfikacji-
zwłaszcza że nie jest to stały objaw

Też uważam że masz problem z pompą paliwa ,albo z cewką .
Teraz musisz sprawdzić czy to pompa czy cewka ,bardziej obstawiał bym pompę paliwa.

chociaż...
jeśli tak samo masz na LPG,
może faktycznie zacznij od ukł zapłonowego.
nie doczytałem tego LPG