Obroty a ustawienia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy obroty w programie do ustawiania instalacji gazowej powinny byc takie same jak na obrotomierzu. Chodzi mi o to że 600 obrotów mniej wskazuje program . Czy ma to wpływ na ustawienia instalacji waszym zdaniem. Pozdrawiam

Nie napisałeś w jakiej (generacja).
W II gen. może mieć wpływ na punkt odcięcia gazu, bo jak Masz ustawiony na 6000 to w rzeczywistości odetnie przy 6600, a to może już być za dużo .
Poza tym to nie zauważyłem jakichś widocznych różnic w pracy instalacji.
Wydaje mi się, że w sekwencji to już jest bardziej skomplikowane, ale tu przyznaję, że jestem jeszcze zielony.

jaki to samochod jesli na obrotomierzu w aucie jest 1200obr to ile wskazuje pecet ?

Jest to instalacja sekwencyjna w Mazdzie Xedos a kabel od komputera gazu podłonczony mam pod cewkę zapłonową.Czy podłonczenie waszym zdaniem jest prawidłowe . Co może być powodem mylnego odczytu obrotów w programie .

Gdzie podłączony jest kabel od obrotomierza może w taki sposób dojdę dlaczego program instalacji źle odczytuje obroty.

Jeszcze nie rozwiązana sprawa z mylnie odczytywnymi obrotami przez program instalacji sekwencyjnej GMS.
Czy podłączenie pod czujnik obrotów wału może coś zmienić i czy w tej instalacji powinienem podłączyć sondy pod komputer gazowy.
W tej chwili mam podłączone sondy tylko do odczytu ale instalacja posiada po dwa kable do każdej sondy. Czytałem że nie które instalacje zczytują parametry z wtryskiwaczy benzynowych a inne z sondy .

Please

Cytat:
2006-01-05 19:26:20, Bard pisze:
Jest to instalacja sekwencyjna w Mazdzie Xedos a kabel od komputera gazu podłonczony mam pod cewkę zapłonową.Czy podłonczenie waszym zdaniem jest prawidłowe . Co może być powodem mylnego odczytu obrotów w programie .

Mazda to Ford a Ford i gaz to kłopoty W niektórych samochodach zwłaszcza amerykańskich (a Xedos, można powiedzieć to wersja USA naszej 6) jest inne sterowanie cewkami zapłonowymi występuje tzw. dopalanie dlatego LPG podłączone do cewki będzie pokazywać zły odczyt obrotów. Stosuje sie różne filtry, mysle, że przepięcie pod czujnik wału może pomóc ale nie koniecznie...

[ wiadomość edytowana przez: orfeusz dnia 2006-06-05 23:14:32 ]