Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2006-01-04 16:24:28 ...bo przednią mam tak zmasakrowaną, pogiętą i pordzewiałą że aż wstyd z taką jeździć...
...a nie chcę wyrabiać białych bo i tak niebawem (najbliższy rok) furę sprzedam... ...chodzi mi o jakiś zakład gdzie tłoczą stare tablice, najlepiej okolice prawobrzeżnej części Warszawy... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-01-04 16:35:55 Tłoczenie tablic jest chyba... nielegalne. Pozostaje Ci młotek+biała fabka+czarna farbka+pędzelek i malowanko... albo olej to! |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-01-04 17:02:33 Auto na takich tablicach budzi respect na drodze ![]() Niżej fotka auta jednego z klubowiczy ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-01-04 17:03:49 To mnie już niewiele brakuje - połamana, odstająca ramka i pogięta blacha (próbowałem butem na chodniku prostować, ale chyba tylko gorzej wyszło). |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2006-01-04 17:48:18 ...no ...moja wygląda teraz właśnie tak samo jak na fotce powyżej ![]() |
soop ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2006-01-04 17:57:04 Popytaj o jakiegos magika na gieldzie, kiedys slyszalem ze sa tacy ktorzy sie tym zajmuja. Jest to nielegalne, wiec w zadnej firmie raczej tego nie zrobia... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-01-04 18:45:30 Na starych też były nabijane pieczątki legalizujące, czy jak to zwał. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2006-01-05 11:47:50 Na fotoradarze może fotka nie wyjść na starych ![]() |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-01-05 12:47:07 Właśnie dzwoniłem do firmy która zajmuje sie produkcją tablic.
Nie ma możliwości legalnie dorobienia czarnych tablic. Ale można dorobić białe (nawet 1szt.) ![]() A i na fotoradarze nawet czarne tablice widać ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-01-05 17:43:32 Jest jeszcze jedna. awaryjna opcja....wielu producentów robiło (i nadal robi) tablice "rejestracyjne" plastikowe ! -takich na bank znajdziesz.
Jakiś czas temu kolega gdzieś dorabiał takowe ...miał potem nawet kontrolę policji...trochę się czepiali ale uratowało go to, że nówkę plastikową tabulę nałożył na zmęczoną starą oryginalną ....coś tam gadali , że w razie pożaru musi być wiadomo co się zjarało itp. ale potem już większych problemów nie robili . Może spróbuj tak ? ![]() |
![]() jost Klubowy Weteran BMW 520d Lublin | 2006-01-05 21:42:35 hej, a próbował ktoś w jakiejś firmie reklamowej? Przecież robią tablice chciażby na samochody z parą nowożeńców, mogą też zrobić normalną czarną tablicę z numerami. ![]() |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2006-01-06 00:40:18 no właśnie... gdzie robią sobie tablice Ci kolesie co jeżdżą tirami i mają swoje imiona wytłoczone na blachach ułożonych na przeniej szybie? |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-01-06 01:24:48
moze tutaj ? : tablice do TIR-ów ...i pewnie nie tylko ![]() |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-01-06 12:27:46 Panowie, ale te firmy nie moga robić tablic rejestracyjnych.
Mogą zrobić tablice reklamowe, okolicznościowe, lub jakieś tam inne tablice informacyjne.... Z tego co mi wyjaśnił miły Pan przez telefon, w Polsce jest zakaz robienia tablic rejestracyjnych na zlecenie innego podmiotu niż Wydział Komunikacji. Więc jeśli zgubisz, lub uszkodzisz tablicę, to możesz zamówić nową o tym samym nr, ale tylko za pośrednictwem Wydziłu Komunikacji. Więc chyba będziesz musiał poszukać jakiegoś mniej legalnego sposobu wytłoczenia nowych tablic. ![]() |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2006-01-06 12:58:34 Jeszcze jedna kwestia...
A co w przypadku gdy kończy mi się dowód rejestracyjny? "Kończy się" - znaczy się że już mam wszystkie miejsca zapieczątkowane.... W takim razie w przypadku wyrabiania nowego dowodu obowiązkiem będzie wyrobienie już nowych (białych) tablic? Więc i tak i tak nie ominie mnie w tym roku przerejestrowanie na białe, prawda? |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-01-06 14:49:32
Niektóre zakłady diagnostyczne biją pieczątki na "Adnotacjach Urzędowych". Ale jeśli Ci diagnosta odmówi przybicia takiej pieczątki, to pewnie musisz zmienić dowód wraz z tablicami. ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-01-06 17:16:20
Nie prawda. Dostajesz nowy DR (za który musisz oczywiście zabulić), a tablice zostają stare. Niestety niewiele osób o tym wie i dzięki temu pracownicy WK wypracowywują lepsze premie. |