Rura przy obudowie filtra powietrza - być czy nie być?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wsztstkich,
Między świętami ściągałem zderzak przedni w celu wymiany klaksonu (ten oryginalny strasznie śmiesznie grał ), przy okazji wykręciłem pray reflektor i za nim zauważyłem, że od dolnej części obudowy filtra powietrza wychodzi taka trwardzona materiałowa rura. Tylko że ta rura kończy się tuż za tą obudową.
I moje pytanie jest takie: czy rura ta powinna się łączyć z tą plastikowa rurą która wychodzi przed chłodnicę, czy nie.
Jeśli zamieszałem, to zdjęcie jest w profilu.
A góry dzięki za porady

Jeśli masz gaz, to prawdopodobnie rurę odłączył ci gazownik, aby pęd powietrza nie powodował gaśnięcia silnika podczas jazdy. U mnie też jest zdjęta. Jeśli poruszasz się na benie to rura ta powinna być w sasadzie podłączona. Ale nie jest to mocno istotna sprawa. Tyle że filter powietrza więcej śmieci wciąga!

-------------------------------
OGIEŃ NA TŁOKI I ........!!!

I chwyta więcej ciepłego powietrza, czyli mieszanka jest troszkę słabsza!

jak macie pisac bzdury, to lepiej nie piszcie. zdaje sie, ze chodzi o TD...

Co prawda niezauważyłem że to TD, ale nie zmienia to faktu że zimne powietrze jest potrzebne, bo można go więcej wpompować do silnika, więc tym bardziej uważam, że powinna być podłączona!!!

Cytat:
2006-01-05 22:08:13, GrzesiekK pisze:
uważam, że powinna być podłączona!!!

a to sie akurat zgadza...

Bez rury będzie głośniej.

TD!!! ALE ZONK! Nie zerkłem od razu i się pomylołem. Popieram kolegów. Podłączyć!

----------------------------------
OGIEŃ NA TŁOKI I............!!!

Dzięki za porady - połączę przy najbliższej okazji.
A co do rozłączenia rury, to myślę, że mogli to zrobić magicy montujący webasto (tam w okolicy jest pompka od wody).
Pozdrawiam