Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Sebastian1980 BMW Friend BMW 520i E34 M50 Dąbrowa Górnicza | 2006-01-05 20:43:36 Witam!!
Mam taki problemik od paru godzin, kiedy usiłuję zamknąć drzwi od strony kierowcy, centralny najpierw zamyka mi wszystkie zamki a zaraz potem otwiera, kiedy ponownie zamykam , zamyka je wszystkie ale juz potem moge otworzyc jedynie drzwi od strony kierowcy a reszte musze ręcznie. Jak zamykam od strony pasażera to znowu zamyka wszystkie po chwili znowuy je otwiera. Kiedy ponownie przekrece kluczyk zamknie, i otworzyc możan wszystko. Siłownik w bagażniku nie zamyka ani nie otwiera drzwi, tylko samą klapę od bagażnika. Miał ktoś już takie problemy ?? Co to może byc?? Czy to wina pojedynczego siłownika ?? A może jest tam jakiś układ który tym steruje (siłowniki to tylko element wykonawczy), jeśli jest takie ustrojstwo które tym steruje to gdzie sie ono znajduje ?? Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc Seba |
![]() karton BMW Friend E34 Kraków | 2006-01-05 21:15:44 słuchaj mi też głupiał centralny i powodem było zwarcie kabli ktorych koszulki sie przetary i kable sie stykaly,mowa o kablach ktore idą klapą bagażnika pod tym plastikowym kolanem,z lewej strony klapy.(zdażało się że podczas jazdy zamki się zamykały i otwierały,po czym dzialal tylko zamek kierowcy)
pozdro |
![]() KUKI BMW5 warszawa | 2006-01-06 20:40:40 sprawdz wiazke która zchodzi z klapy bagaznika bo zazwyczaj tam sie łamia kable u mnie do tego stopnia ze wogóle sie przerwały dwa i obiaw był baaaardzo podobny |
![]() Sebastian1980 BMW Friend BMW 520i E34 M50 Dąbrowa Górnicza | 2006-01-07 12:34:23 Witam!!
Sprawdziłem kabelki, sa całe, jedynie przetarłą się izolacja. Byłem u elektronika zaśpiewał mi kwote od 50 do 200 PLN!! Ździerstwo :/ Pozdrawiam |
brokat_ BMW Friend BMW E39 530dA Kombi ... Tychy/Bieruń | 2006-01-15 23:07:54 Popsikaj WD-40 zamki od srodka (elektromagnesy) - zacznij od klapy bagaznika (u mnie to samo) zrobiłem bagaznik i jest już wszystko OK
Pozd. |
![]() pawelmaj E-36 Compact gliwice | 2006-02-21 10:13:52 Ktoś pewno podpioł ci alarm pod światło wewnętrzne a nie pod drzwi,bo tak było łatwiej. |
Milas (S) BMW Master (Moderator) E30,M40;;E34,M50 Będzin | 2006-02-21 14:23:25 Antynapad antynapadem, ale w czasie kolizji zamek się może nie otworzyć i kapa, a wtedy czasem trzeba szybko się wydostać.
Ze wzgledów bezpieczeństwa wolę z rezygnować z tego bajeru.Siedziałem już w płonącej furze. Jak ktos miał takie doświadczenia to zrozumie. |
![]() Jarek1234 BMW Friend BMW 520 szczecin | 2006-02-21 14:59:39 Wydaje mi sie ze to nie jest do wlaczenia w kazdej e34, tylko moze jest to funkcja alarmu tzw. antynapad i u mnie to czasami sie wlaczy a czasami nie dlatego ze szwankuje alarm ![]() |
![]() sieka BMW 320D Wrocław | 2006-02-21 16:31:55
u mnie tez jest tak ze jak pociagne za klamke przy zamknietych drzwiach to sie na chwile zapala swiatelko w srodku. wiec nie wiem czy tak ma byc czy ktos poszedl na latwizne. |
![]() ArturLegnica BMW 525i E-34 Legnica | 2006-02-21 19:04:55 tak ma byc.. po to zeby sobie oswietlic np zamek, ale mi chodzilo o ten anty napadzior eheheh |
![]() vixen72 BMW Friend BMW 525i Jastrzębie Zdrój | 2006-04-11 21:44:08 cześć. ja mam 5 z centralnym i też ostatnio ześwirował. zdjąłem tapicerkę z drzwi od strony kierowcy, bo ni z gruchy , ni z pietruchy odmówił posłuszeństwa. Na początku zaskoczył i co jakiś czas miał kłopot z załapaniem, że mam ochotę wejść do auta, a później wogóle nie działał- ani z klucza, ani z nadajnika. Jak już zdjąłem tą tapicerę, to okazało się , że przewody są zerwane(nie wiem od czego).Połączyłem jak należy i dupa!!! z klucza chodzi, ale na dwa razy, bo za pierwszym podejściem otwiera i od razu zamyka... Najciekawszy motyw jest taki , że nie mogę zamknąć drzwi kierowcy, bo nie działa mechanizm-zablokował się w górnej pozycji i tak już leci 2 miesiąc... - ma ktoś pomysła,bo w razie draki szkoda fury? ![]() ![]() ![]() |