Odlaczenie sterownika gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jak w temacie. Mam sterownik bingo dla II generacji gazu. Poniewaz auto kiepsko jezdzi na benzynie, chce go wypiac i zobaczyc co bedzie. Oczywiscie trzeba zmostkowac wtyczki z emulatora wtryskow, zeby auto wogole zapalilo.
Pytanie jednak co z emulatorem lambdy. Z tego co wiem, to wpiety jest w przewod sygnalowy lambdy. Jesli wiec odlacze sterownik, to rozlacze takze lambde?

nie rozumie cie przyjacielu po co chcesz odłanczac sterownik od gazu zeby sprawdzic czy chodzi ci na benzynie ja tez mam u siebie sterownik Bingo S4 i jak chce pojeździć na benzynce to wyłanczam guziczkiem w kabinie gaz i smigam na Pb a o mostkowaniu emulatora czy coś tam nic mi nie wiadomo podjedz do dobrych gazowników i niech oni sie tym zainteresują

Nie o to chodzi. Chce wywalic komp gazowy z auta, bo mam problemy z jazda na benzynie i musze z tym porzadek zrobic. Chce wykluczyc jakiekolwiek bledy sterownika gazowego Reszta jak w mailu nizej

Cytat:
2006-01-06 13:20:58, niesztof pisze:
Nie o to chodzi. Chce wywalic komp gazowy z auta, bo mam problemy z jazda na benzynie i musze z tym porzadek zrobic. Chce wykluczyc jakiekolwiek bledy sterownika gazowego Reszta jak w mailu nizej

niesztof podjedz do luda ktory zakladal instalke. no chyba, ze jest to ''mech-gaz''.. to wtedy wszystko tlumaczy...

Gaziarze mowia ze to wina benzyny, oczywiscie nie gaziarze mowia ze wina gazu. Mam juz tego dosyc, wiec chce wywalic sterownik, zrobic adaptacje benzyny i wtedy podjechac do elektronika ...