| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2006-01-06 16:01:31 rano przytarlem dolem auta(skutki obnizonego zawieszenia), potem nie mglem odpalic na benzynie, pojechalem 300m na gazie na stacje, zalalem 10litrow benzyny, slychac ze pompa chodzi, chodzi niby cicho ale auto na benzynie nie chce jechac, nie chce wejsc na obroty
napeno musze kupwac nowa? dzieki |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-01-06 16:46:25 Może uszkodziłes przewody paliwa - zagiąłeś, załamałeś, urwałeś... wjedź na kanał i obadaj. Sprawdź też filtr paliwa na przewodzie (przy tylnym prawym kole) |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2006-01-06 19:52:06 słuszna uwaga. pompa raczej by nie ucierpiala w wyniku takiej kolizji, za to przewody juz bardziej. pozdrawiam
|
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2006-01-06 21:09:24 mysle ze pompe bardziej zmeczylo to 300m bez paliwa,to chyba bardziej prawdopodobne?
wlasnie wrocilem do domu i niestety auto dalejnie chodzi na benzynie przerywa na wolnych obrotach, praktycznie nie reaguje na dodanie gazu. Czy mozliwe ze wine ponosi cos innego niz pompa?
jak sprawdzic czy to napewno pompa?slychac ja niby ale moze daje za male cisnienie? dzieki arek |
JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2006-01-06 21:50:26 nie roumiem załozyc pstryczek na odciecie pradu na pompe paliwa to raptem 1 godzina roboty i pompa bedzie wyłaczona jak bedzie sie jechało na gazie pracy niewiele koszt znikomy a pompa na pewno nie padnie |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-01-06 21:52:04 lokalizacja filtra paliwa jak i ogolnie prowadzenie przewodow paliwowych jest na tyle kiepskie w espero ze latwo je uszkodzic przyhaczajac o cos. sprawdz podwozie - filtr jest w okolicach "pod bakiem" taka puszka po coli na przewodzie, mi tez sie uszkodzil od uderzenia... |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2006-01-06 21:56:43 ok, no to ide do garazu zobaczyc te przewody, chociaz po 12 godzinach zawej wogole nie mam na to ochoty...ale jutro o 8ej znow do szkoly wiec wyboru nie ma...nad pompa upieralem sie dlatego ze w aucie benzyna nie smierdzi
napisze co z tego wyszlo...dzieki |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-01-06 22:02:49
masz gaz w butli? odpalasz samochod..pedal w podloge i jazda |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2006-01-06 22:44:27 bylem w garazu i to niestety nie sa przwody
okazalo sie ze przytarlem tlumikiem bo w srodku troche nisk wisi filtr paliwachyba tez nie jest winien, bo mimo ze przewody w niego wchodzace sa bardzo zardzewiale to on sam ladnie wyglada, widac na nim wszystkie napisy, i wyglada na wmiare nowa... poki co odpialem pompe...a moze to takie syfiaste paliwo na jet zatankowalem?albo sie uklad zapowietrzyl? pzdr arek |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-01-07 00:18:05
moj filtr po 5 latach wyglada jak nowy nie wiem na czym to polega..on sie nie brudzi czy cos?? niewazne..nie sugeruj sie jego wygladem..ale jesli to sie stalo nagle tzn jezdzil dobrze a nagle przestal po tym wstrzasie jak rozumiem to jednak nie wyglada na paliwo eh no sam nie wiem..mi tez nie chce jezdzic ale ja obstawiam u siebie akurat filtr paliwa jednak poniewaz jezdze tylko nalpg to jakos sie zanadto nie przejmuje..
no nie wiadomo co ci doradzic..moznaby sprawdzic jakie cisnienie daje pompa..albo sprawdzic jakie jest napiecie na zlaczu pompy.mozna tez sprawdzic ten filterek przy pompie czy nie zlapal jakiegos syfu? mozliwosci jest mnostwo..niestety ![]() |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2006-01-07 19:59:39 i dzisiaj stalem jak osiol pol godziny na mrozie bo auto nie palilo...
chyba musze kupic pompe bo tak nie dam rady...ogolnie lipa ![]() |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-01-07 21:02:28
ogólnie to zacznij od wymiany filtra....no chyba że wzorem jednego z naszych Kolegów lubisz wywalać kasę niepotrzebnie ....jak masz za dużo to kup drugie espero co na benzynie pali
...weźmij to logicznie i zacznij od tanich rzeczy ...poza tym....wyciągnij sobie pompę (to tylko kilka śrubek) i looknij czy nie widać jakiś śladów "przegrzania" albo np śmieci na sitku od smoka.... Po prostu ....zanim zaczniesz szaleć z kasą sprawdź lub zrób chociaż podstawowe rzeczy |
Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2006-01-07 21:50:47 Wymiana filtra jak kolega qbaj poradził jest dobrą ideą- jeździsz na gazie, może z rezerwą paliwa, a filtr pewnie jest stary. Pompe ciezko spieprzyc jak zawsze masz paliwo. Pompke sprawdzisz jak podaje paliwo przy wymianie filtra, poprostu zakręć rozrusznikiem. Jak słabo siknie paliwko to możesz miec syf na sitku pompy. inną Przyczyną nie pracy na benzynie może być woda i reszta syfu w baku. Na wode polecam kieliszek denaturatu do baku.
|
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2006-01-07 23:16:15 pomysle nad tym filtrem...ale jak widzialem jak wygladaja te przewody do niego to boje sie ze skonczy sie tym ze oprocz filtra bede musial tez przewody na odcinku bak-listwa wymienic.
ile kosztuje filtr? dzieki arek |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-01-07 23:28:24 ok 30zl ten zewnetrzny-puszkowaty bo wyczytalem tu ze jest jeszcze jakis przy pompie (sitko?) |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2006-01-07 23:56:14 U mnie samochod zgasl ( jezdze only lpg ) i nie mogl odpalic na pb i na gazie tez.... na poczatku wykluczalem pompe i filtr bo na tym i na tym nie chodzi... ale okazalo sie ze filtr paliwa padl i w tym samym czasie lpg sie skonczylo ( niemam wskaznika ilosci lpg )... przez to kupilem calkowicie niepotrzebnie nowiutenka pompe paliwa ( 300 pln ) wiec ja obstawiam na filtr paliwa |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2006-01-08 12:33:27 ok, to zaczne od wyciagniecia pompy i sprawdzenia czy smierdzi spalenizna jezeli bedize smierdziec to kupie taki wklad:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=80155573 wydaje mi sie ze ktos juz pisal o ym wkladzie, ze niby dobry zakup jak nie to zaczne od filtra... prawdopodobnie nic nie wywesze bo jakby nie patrzec pompe slychac
dzieki |
Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2006-01-08 15:26:41 Co do wymiany filtra paliwa, mojego nie dało sie odkręcić od przewodów, został więc podłączony za pomocą gumowych wężyków przez "Pana Sławka" do obwodu. |