Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Vesper Gostynin | 2006-01-07 21:46:38 Jak zdjąć wentylator chłodnicy silnika? W którą stronę on się odkręca? Czy to pozwoli dostać się do pompy wodnej? A jak sprawdzić czy jest on nie popsuty? |
![]() JanekE30 BMW Member E30 2.5 24v mtech2 & ... Piła | 2006-01-08 10:49:16 byloby dobrze kolego gdybys napisal jakie masz auto.... |
![]() aper BMW Friend BMW 525i 24v Kiedyś Opole, teraz UK | 2006-01-08 10:54:21 Zdejmij najpierw oslone chlodnicy (dwa plastikowe koleczki). Nastepnie stojac z lewej strony auta uzywajac klucza 32mm ciagniesz go do siebie. Trzeba jeszcze czyms zablokowac pompe bo bedzie sie krecic wraz z wentylatorem. Ja podlozylem maly plaski klucz pomiedzy pasek i kolo pasowe pompy. Troche sie wygial ale zalatwil sprawe. Co do sprawdzenia wentylatora a konkretnie visca to przy nagrzanym silniku sprobuj czy jestes w stanie zatrzymac wentylator (zrob to uzywajac jakiejs szmatki na rece albo gabki!) Jak mozesz zatrzymac bez problemow to jest do wymiany. Dopiero co wymienialem tydzien temu u mnie i teraz jak przegazuje na cieplym silniku to mam huragan pod maska.
Powodzenia |