Problem z kablem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich po raz pierwszy .

Jestem świezo po instalacji CB .Wwszystko chodzi ok, ale gostkowie monterzy zostawili za krótki kabel od anteny ( antena magnes).Czy jest możliwość samemu przedłużenia tego kabla i czy przedłużenie kabla wymaga strojenia całego zestawu ?

Cytat:
2006-01-07 22:38:08, Olciu pisze:
Witam Wszystkich po raz pierwszy . Jestem świezo po instalacji CB .Wwszystko chodzi ok, ale gostkowie monterzy zostawili za krótki kabel od anteny ( antena magnes).Czy jest możliwość samemu przedłużenia tego kabla i czy przedłużenie kabla wymaga strojenia całego zestawu ?

na allegro można kupić specjalne, gotowe przedłużki, ale lepiej by było wymienić cały kabel na nowy, dłuższy.
Po wymianie warto sprawdzić jeszcze raz SWR, a kabel jeśli nie ma więcej, jak 4m - nie wymaga moim zdaniem jakichś specjalnych zabiegów.

73 !!!

Cytat:
2006-01-07 22:38:08, Olciu pisze:
Witam Wszystkich po raz pierwszy . Jestem świezo po instalacji CB .Wwszystko chodzi ok, ale gostkowie monterzy zostawili za krótki kabel od anteny ( antena magnes).Czy jest możliwość samemu przedłużenia tego kabla i czy przedłużenie kabla wymaga strojenia całego zestawu ?

już o tym pisano

Kabel możesz sam przedłużyć. wtyczki i łączki kupisz w sklepie cb. na allegro przedłużka kosztuje chore pieniądze.
jeśłi antena została prawidłowo zestrojona to nie będzie wymagała ponownego dopasowania.