Wtryskiwacz czy jak to sie tam nazywa :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
prosze o porady w sprawie nastepujacego problemu:
- na benzynie chodzi jakby tylko na 3 cylindrach (tzn dygocze ja sie dodaje gazu i ma duzo mniejsza moc i slabsze przyspieszenie)
-na gazie wszystko w normie

espero 1,8 199k km

za wszelkie sugestje bede wdzieczny

mialem to samo. sprawdz dokładnie pompe paliwa. u mnie wężyk ktory jest pod dekielkiem był dziurawy i paliwo zamiast do silnika lalo sie dziura spowrotem do baku. to juz zrobione ale nadal nie jest tak jak powinno. chyba pompa nie daje odpowiedniego cisnienia. wczesniej zmienilem wtryski, filtr paliwa, czyszczona byla przepustnica itp... nic z tych rzeczy. pompa. a wtryskow nie kupuj nowych nigdy. widzialem jak w warsztacie specjalnym plynem pod cisnieniem czyscili wtryskiwacze, po tym zabiegu wygladaly jak nowe.

do calosci jeszcze dzis dokonala zywota pompa wspomagania
jezeli ktos ma doswiadczenia z jazda bez wspomagania (czym to grozi - co moze sie popsuc) bardzo prosze o rady
ps ile moze kosztowac w wawie uzywana pompa i gdzie
pozdrawiam
KOCHAM TO AUTO

Cytat:
2006-01-08 20:51:17, A-M pisze:
do calosci jeszcze dzis dokonala zywota pompa wspomagania jezeli ktos ma doswiadczenia z jazda bez wspomagania (czym to grozi - co moze sie popsuc) bardzo prosze o rady ps ile moze kosztowac w wawie uzywana pompa i gdzie pozdrawiam KOCHAM TO AUTO

Bez wspomagania jazda jest praktycznie niemozliwa... Kierownica chodzi niezwykle ciężko.

Cytat:
2006-01-08 21:06:19, Robert_S pisze:
Bez wspomagania jazda jest praktycznie niemozliwa... Kierownica chodzi niezwykle ciężko.

Nie gadaj głupot
Ileż to Esperaków w ogóle nie ma wspomagania

Cytat:
2006-01-08 21:27:48, DeeJay pisze:
Nie gadaj głupot Ileż to Esperaków w ogóle nie ma wspomagania

Tak, ale esperaki bez wspomagania mają inne przełożenie przekładni przez co kierownicą obraca się lżej.

Generalnie ta pompa jest raczej bezawaryjna...

Kup może coś używanego, było sporo ogłoszeń na forum o Esperakach na części.

Nowa pewnie kosztuje pod tysiaka, ale może warto przedzwonić na Kotsisa.

Ciekawe czy to się da regenerować

Regenerowac pompe sie da na 100%. W zielonej jest taka firma ktora to robi. Kiedys sie tym interesowalem bo sadzielem ze mi nawala. Ale okazalo sie ze to napianacz paska klinowego - wiec obylo sie bez regeneracji. Ale nie dowiedzialem sie ile to kosztuje. Facet jak tylko otworzyl maske powiedziel ze to napinacz a nie pompa.

Regenerowac sie da 250 zl w jozefowie chyba bede mial taniej uzywana
co do wtryskiwaczy - ktos wie ile kosztuje regeneracja i gdzie najlepiej ja robia ??
pozdrawiam

skontaktuj się z nimi:
regeneracja wtryskiwaczy

ale masz z nimi jakies doswiadczenia ?? czy wpisales do wyszukiwarki tak jak ja ?? bo jezeli tak to przykro mi oni nawet nie sa z warszawy

Jak chcesz mam 3 wtryskiwacze do sprzedania... kupilem je po 100zł.. alemoge puscic taniej. Moge odsprzedac 1 sztuke także.

pompe cgyba juz zalatwilem moze wiecie ile plynu do wspomagania wchodzi do ukladu ??

płyn do wspomagania(jak piszesz) to olej hydrauliczny DEXTRON III (taki jak do automatycznej skrzyni).Wchodzi coś koło litra. Natomiast jezda bez wspomagania jest możliwa ,ale tylko jazda,bo na postoju to się zes...... zanim pokręcisz

ok dzieki - wiem jak jest bez wspomagania - juz 4 dzien tak jezdze a co do wtryskow - mozna to jakos samodzielnie sprawdzic zanim pojade gdzies usowac usterke "chyba wtryskow"

Cytat:
2006-01-12 13:44:17, A-M pisze:
ok dzieki - wiem jak jest bez wspomagania - juz 4 dzien tak jezdze a co do wtryskow - mozna to jakos samodzielnie sprawdzic zanim pojade gdzies usowac usterke "chyba wtryskow"

Moze najpierw sprawdz czy dochodzi ci prąd do wtryskiwaczy(wiązka) ja kupiłem 3 wtryskiwacze a okazało sie ze to wiązka i emulator padły, przy okazji rozp. uszczelke pod głowicą.

Czarek jestes najlepszy !!! wlasnie wracam od mechanika - nielaczyla wiazka od jednego z wtrtskiwaczy nota bene od tego przy ktorym padla uszczelka ktora niedawno robilem
pozostala tylko pompa - juz napewno to ona
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: A-M dnia 2006-01-12 21:38:36 ]

a moze mi ktos na szybko powiedziec jak sprawdzic czy dochodzi zasilanie do wtryskiwaczy? akurat tego w samochodzie nigdy sie nie dotykalem..chodzi o 1.5..czy mam wypinac poszczegolne wtyki od wtryskiwaczy i sprawdzac miernikiem czy jest prad czy mozna jakos prosciej?

Weż kawałek kija od szczotki i przystaw do każdego z wtryskiwaqczy podczs pracy silnika.Słychać je jak cykają.Zwiększając obroty robią to szybciej.Jak cyka to dostaje sterowanie.Ale czy podaje prawidłowo paliwo to tylko ocena wyglądu świecy po dłuższej jeździe.-wykręcamy po ostygnięciu silnika,a potem odpowiednio dokręcamy aby później nie narzekać na producenta świec.