| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-01-08 10:24:56 Witam
29.11.2005... jade sobie spokojnie jedna z osiedlowych drog w TG... na drodze tak jak w wiekszosci Polski sniegu wszedzie baaaaaaaardzo duzo... no... i pewnym momencie patrze w lewo a z podporzadkowanej smiga jakies punto 2... auto totalnie zasniezone/oblodzone... dalem od razu po hamulcach ale na drodze byl lod + snieg wiec slizgiem zblizalem sie do skrzyzowania... a Punto jakby nigdy nic ... z ok 30-40kmh wjechalo mi w bok...(bez jakiegokolwiek hamowania) Fotka 1 zaraz po wypadku i potem mala sesja... Fotka 1, Fotka 2, Fotka 3,Fotka 4, Fotka 5 Wyskoczyla kobieta i ze... mnie nie widziala... no ale nei wazne... byla policja... i od razu pojechalismy do PZU... (kobieta tez tam ubezpieczona) wyszedl jakis "expert" strzelil 4 fotki(z tego 2 tylnej blendy - chyba podobala mu sie naklejka klubowa ), no i czekam...
a oto kosztorysklik jak to zobaczylem to nei wiedzialem smiac sie czy plakac... ceny z kosmosu chyba wzieli (A niby oryginalne daewoo/fso) wogole nei uwzgledniony zderzak, reflektor, belka pod zderzakiem, auto poszlo na ponowna wycene szkod ... ciekawe co teraz napisza... takze cdn... Pozdrawiam ETomek |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-01-08 10:50:19 zawsze zabierają dowód... nawet jakbys miał zarysowane drzwi lub cos takiego... zabiora...
a co do wyceny... to hmmmm... blotnik powinni ci przyznac nowy... kierunek to jest ok 80zł-100zł malowanie 300-400zł Kłóc sie do skutku! |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2006-01-08 11:19:50
Chyba ze cos sie zmienilo ostatnio? |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-01-08 11:41:50
|
AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2006-01-08 12:30:39 Ceny dość niskie, w/g jednego ze sklepów internetowych ceny powinny kształtować się następująco:
Kratka 24.59 netto Kierunkowskaz 76,80 netto Błotnik 241,14 netto Nadkole 20 netto Razem za części brutto bez kosztów wysyłki: 442,29 pln. Do tego lakiernik i blacharz jak nic 800-900 pln pęknie. Ja bym na Twoim miejscu oddał do warsztatu rozliczającego się z ubezpieczycielem. |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-01-08 12:41:06
Tomek, wyrazy współczucia. Walcz a wywalczysz. I czyba lepiej oddaj do fachowca, bo uszkodzenia, choć pozornie są niewielkie, wymagają dość dużej precyzji przy naprawie. Prawdopodobnie zgięty jest jeszcze pas przedni w miejscu mocowania kierunkowskazu. I coś się porobilo z mocowaniami zderzaka. A spasowanie tego to, wierz mi, strasznie upierdliwa robota. A co do powyższego. Policja ma prawo zabrać dowód tylko jeżeli samochód po stłuczce/ wypadku nie spełnia wymogów. Czyli w tym przypadku - powodem mogło być niemanie kierunkowskazu zgodnego z KD. Na pewno zarysowane drzwi nie są powodem do odebrania dowodu. |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-01-08 12:54:44 prawdopodobnie zrobie wlasnie tak jak mowicie... bezgotowkowo... teraz tylko kwestia nowego kosztorysu ... ciekawe ile napisza za nowy reflektor i zderzak... 200-300... bo watpie ze wiecej...
jesli zas chodzi o ten kierunek... to... no bez jaj... rozwalona byla oslonka kierunku a on sam (razem z ta pomaranczowa oslonka w srodku) byl tylko przekrzywiony i mrugal idealnie... tak czy inaczej jest to kolejna rzecz chora w tym kraju... ktos Ci wjedzie a Ty masz wiecej klopotow z tego powodu niz to warte... podobny przypadek z tym ze uderzenie w lewy tyl mial wujek w niemczech i ... od razu dostal auto zastepcze... wymienili mu wszystko i gratis do reki 250Euro za nic... no ale to juz inna historia |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2006-01-08 13:08:09
Przy bezgotówkowym naprawianiu Ciebie kosztorys nie interesuje, to warsztat się rozlicza z ubezpieczycielem. Życzę jak najszybszego i mało stresująego załatwienia tej sprawy. |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2006-01-08 13:26:03 A jak znajdziesz dobry warsztat to jeszcze od nich mozesz dostac pare stow |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-01-08 18:31:41 heh prędkość przy zderzeniu nie była większa niż 15 km/h...
policja powinna była zabrać dowód rej ze względu na uszkodzony klosz kierunkowskazu, ponadto za ostre elementy które mogą zranić pieszego w razie nawet lekkiego kontaktu z autem. |
kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2006-01-08 23:55:21 Witam.
Najlepiej oddaj samochód do ASO. Oni po rozebraniu auta wezwą technika z PZU aby uzupełnić dokumentację. W zasadzie powinieneś sobie odpowiedzieć na pytanie, czy chcesz mieć zrobiony dobrze samochód czy może tak nie do końca i zarobić trochę kasy. QLogic pisze
Kobar |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2006-01-09 09:49:53 Ja to chyba w innym kraju żyję
DWA razy szkoda całkowita i DWA razy nie zabrali mi dowodu rejestracyjnego. Za drugim razem jechałem na zlot w markach pod m1 DWA razy ten sam inspektorat PZU (obydwaj sprawcy w tym samym zgłoszeni). Jeszcze żebym dostał DWA razy taką kwotę to by bylo git. Raz robiłem bezgotówkowo i polecam tę formę. Nie trzeba się z niczym pieprzyć (poza dopilnowaniem warsztatu). Za drugim razem zostało mi jeszcze parę złotych ale ile czasu i nerwów straciłem to głowa mała. |