Wymiana alternatora...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy alternator z silnika 1,3 jest taki sam jak z 1,6 w mk4? Badz tez czy bedzie sie sprawdzal w wiekszym silniku? bo mam okazje zalatwic z 1,3 a moj juz nieco zawodzi (oslona peknieta i juz 2 razy naprawiana)

Sprawdz dokladnie co pisze na twoim starym bo z tego co pamietam moga sie róznić amperami

ok jutro sprawdze....ale jesli ampery sa te same tzn ze smialo mozna przekladac?

Mało prawdopodobne ze beda te same ale powiedz mi jeszcze jaki masz typ sinika?

1. Czy mocowania sa podobne.
2. Byle nie mial nizszej wydajnosci pradowej, wieksza moze miec

Cytat:
2006-01-08 20:54:23, toradek pisze:
1. Czy mocowania sa podobne. 2. Byle nie mial nizszej wydajnosci pradowej, wieksza moze miec

Radzio..mocowania bedą takie same ale obawiam sie wlasnie tej wydajnosci bo 1,6 i 1,6 XR3i miały mocniejsze alternatory

na pewno 1,6 90 PS ke-jetronic i na pewno '89

No to prawie jesteśmy w domu bo na 99% masz ten mocniejszy alternator i z pewnościa ten z 1,3 nie spasi tzn bedzie zbyt słaby

szit :/
no nic dzieki za informacje...chyba bede musial do dzialu ogloszenia zajrzec badz allegro...

Prościej bedzie napisać Priva do Mnie ale wcześniej sprawdz dokladnie co pisze na twoim starym. Jest tam naklejka z dokladnym opisem i ona ci prawde powie

Okazało sie ze alternator jest mocniejszy tzn 75A taki tez został wysłany...teraz czekamy na relacje czy zdał egzamin