Padla chyba cewka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ello
mial ktos cos podobnego? auto najpierw w czasie jazdy zaczelo chodzic na 3 gary, myslalem na poczatku ze to kable padly bo po odlaczeniu 2 cylindra, zmiany nie bylo. dzis kupilem nowe kable, zalozylem ale auto juz nie odpalilo ani na starych ani na nowych..... dzis juz iskry nie sprawdzalem czy jest, bo niestety nie mialem z kim... a na dworze zimno
moze mial ktos podobny przypadek? wydaje mi sie ze cewka mi sie zbuntowala, ale moze przypadkiem to bedzie cos innego

powiedzcie mi, czy jest to mozliwe zeby w 1,4 mono, cewka sie posypala tylko na 2 cylindrze??

Powiem Ci cos Z tego co czytam masz jedna opcje - zmierz cisnienie na garach - moze wypalil sie zawor i nie masz cisnienia i chodzi tak jakby nie mial iskry - a wlasnie,sprawdzales iskre??Bo jak jest to na 90 % masz problem z cisnieniem.

Dokladnie jak napisal Seba, dziwnie zeby na 1 cylindrze nie bylo. Jak mi padl jeden gar, to okazalo sie ze popychacz byl przetarty i wiadomo co. Ale ja samochod moglem odpalic, a liked nie...

dzis odpalilem auto..... ale objaw nadal ten sam: nie pali na 2 gar. jak sie okazalo przy sprawdzaniu... iskra na 2 cylindrze, jest widocznie slabsza niz na pozostalych trzech.... no i stad moje pytanie wlasnie... czy to mozliwe zeby cewka sie posypala tak dziwnie? bo dla mnie to serio zagadka

...jak co to cewkę mam, więc się odezwij

Cześc ja z cewką walczyłem przez dwa lata a to dla tego, że wydawało mi się, ze nie cewka i robiłem wszystko inne... Objaw był taki... Co wieksza kałuża to szarpanie...Wymieniłem cewke na nową i jest ok...Włozyłem cewke starą też jest ok...Okazało się że woda zachodziła w kostykę bo się trochę poluzowała...mam cewke dodatkową i święty spokój...Jak twój essi się sprawuje jak wpadniesz w wodę...I czy masz taki objaw, że jak pracuje rano pracuje na dwóch cylindrach jak pracuje po rozgrzaniu to pracuje na wszystkich??

moje auto jezdzilo non stop normalnie..... w czasie jazdy cos mu odbilo i zaczelo pracowac na 3 cylindry.... i to cala historia. mam pytanie..... czy edis lub cokolwiek innego, moze tez spowodowac ze na jednym cylindrze jest slabsza iskra??

Cytat:
2006-01-10 15:50:25, liked pisze:
moje auto jezdzilo non stop normalnie..... w czasie jazdy cos mu odbilo i zaczelo pracowac na 3 cylindry.... i to cala historia. mam pytanie..... czy edis lub cokolwiek innego, moze tez spowodowac ze na jednym cylindrze jest slabsza iskra??

Nie może.