| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2006-01-08 21:24:10 witam
zastanawiam sie nad zakupem nart, jednak mam problem co do dobrania ich dlugosci(dopiero bede uczyl sie jezdzic), slyszalem ze carvingi powinny siegac do brody, a zwykle powinny byc troszke wyzsze niz ja, ile w tym prawdy? dzieki arek |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2006-01-09 08:02:05 Dokladnie takjak napisal LUK18
Bierz polkarwingi i to uzywane, do nauki szkoda kasy na nowy sprzet Co do dlugosci - generalnie im krotsze, tym latwiej sie uczyc, jednak nie mozna przesadzac... Narty mniej wiecej o "glowe" nizsze od Ciebie powinny byc jak najbardziej OK
Teraz nauka jazdy na nartach to pryszcz... srednio zdolny manualnie czlek, po jednym dniu jedzie tam gdzie on chce, a nie gdzie go narty niosa... to juz nie te czasy, ze trzeba sie bylo katowac na 20cm dluzszych, prostych jak sztacheta dechach i kazdy skret wymagal na poczatku strategicznego planu i wielkiego samozaparcia
|
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2006-01-10 12:58:02 Na nartach jeżdżę regularnie od 14-stu lat (w końcu ojciec rodowity górol)
Nie będę Ci się tu specjalnie rozpisywał bo mi się niezabardzo chce, ale powiem Ci w skrócie: "jeśli zaczynasz się dopiero uczyć to zdecydowanie polecam karwingi, ponieważ im dłuższe narty, tym trudniej na nich jeździć" [ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2006-01-10 12:59:24 ] |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2006-01-10 14:03:24 A ja na nartach jeżdżę regularno od 40 lat (ojciec nie góral ale też jeździł)
I powiem w skrócie: co se sprawię nowe narty, to zdecydowanie łatwiej na nich jeździć! Czyli kup se jakikolwiek i szybko wymień na nowe i tak parę razy i już będziesz miał odpowiednie.
-- Wiesiek (Maestro) |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-01-10 14:32:39
no widzisz a ja podalem wersje niskobudzetowa tydzien na nartach i wypozyczalnia
lukasz ..nie do konca sie zgadzam..zdecydowanie latwiej by mi sie jezdzilo na nartach 150cm niz np 50cm ..hehe no ale ogolnie masz racje..krotkie latwe nartki i mozna czerpac przyjemnosc z jazdy![]() |