| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-01-09 09:40:08 Pracowałem w firmie która zajmowała się oponami firmy Bridgestone i z pełną odpowiedzialnością mogę polecić te opony! Jedynym zażutem co do tych opon, może być to że są dość twarde, ale i TOYO i Yokohama też takowe są! Ale wracając do Brysia, to uważam że jest to jedna z najlepszych opon jakie istnieją!!! Z pełną odpowiedzialnością mogę to poświadczyć, ponieważ jeździłem na nich i jeśli chodzi o mokrą nawieżchnie, chyba nie ma sobie równych!!! Potwierdzeniem jest fakt że właśnie na Bridgestonach wychodzi SUBARU, PORSCHE i z rodzimych Vectra C. A Ja jak jeździłem Polonezem 2000, kiedyś jechałem w zajebistą ulewę, że woda lała się strumieniami ulicą, wszyscy jechali max 50, a Ja bez problemu 100km/h! (POWTAŻAM W POLONEZIE gdzie każdy wie jakie tam jest zawieszenie!).
Pozdrawiam i uważam że Bridgestony to dobry wybór!!! |
GrzesiekK LOB MEMBER Opel Sintra 3.0 24v Kraków | 2006-01-09 10:47:18 A propo zużycia, to teraz dobre firmy oponiarskie produkują opony których przebieg szacowany jest na 30-40 tyś.km i chodźbyś chciał to więcej nie przejeździsz, no chyba że tylko muskasz gaz i hamulec. Innym faktem jest to, że praktycznie do końca opona trzyma się tak samo! |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-01-09 12:20:22 Ja tam bym sie raczej opieral na jakichs testach porownawczych niz na subiektywnych wrazeniach pojedynczych osob.
Bo steirdzenie "jechalem szybciej o iles tam od innych" wcale nie oznacza ze opony sa takie super. Poprostu ludzie jada wolno bo sa ostrozni, a ty np. wariat. Ja czesto tez jade duzo szybciej od innych w trudnych warunkach i wcale to nie oznacza ze mam super wywalone w kosmos opony. A i bywa czesto ze jade jak wszyscy i to wcale tez nie oznacza, ze nie jade szybciej bo opony juz nie daja rady. Zmierzam do tego, ze opinie pojedynczych kierowcow sa mocno subiektywne. I tak naprawde jedyne co w takiej opinii moze byc obiektywne, to zuzycie opony, i to tez nie zawsze. Jak szukalem opon letnich to przeoralem iles tam servwisow z oponami i testami. I sa czesto tzw. opinie kierowcow na temat danej opony. I naprawde ludzie potrafia wypisywac rozne rzeczy, od skrajnego zachwytu po skrajna negacje. Dlatego testy, robia osrodki testowe lub zespoly z czasopism motoryzacyjnych, bo tam sie wszystklo mierzy a nie bada "na wyczucie". Pozdrawiam, Vino |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-01-09 17:52:51 No dokladnie tak.
Z drugiej jednak strony, kupujac, "o cos" sie trzeba oprzec. Ale w tym przypadku duzo bardziej wiarygdny chyba bedzie test przeprowadzony przez zespol testujacy, niz opinia "kogos tam". Czesto i tak wygrywa "przychylnosc do marki" lub "okazyjna cena". |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-01-10 07:55:28 Rozumiem, ze to o letnie chodzi ?
Poprzednio smigalem na Michelin Pilotach i w sumie pozytywne wrazenia. Teraz ma PZero Rosso i tez jestem zadowolony. Lubia popiszczec, ale trzymaja. W wodzie sprawuje sie dobrze/bardzo dobrze/super *. Ze scieraniem to nie wiem, bo za krotko je mam. Ludzie chwala tez dunlopy. Tylko wlasnie to takie gadanie
Gdzies byly linki do stron z testami opon. Na forum. Poszukaj i tam moze wtedy jak popatrzysz to wybierzesz. Bo tak to wiesz... ![]() |