| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2006-01-09 09:51:25 Moim zdaniem walnieta jest duza cewka. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-01-09 11:17:22 wg mnie mała cewka - bo chyba z niej brane są impulsy do obrotomierza. Poza tym lepiej od niej zacząć, bo jest tania
|
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-01-09 15:53:53 NA POCZĄTEK ZOBACZ CZY PRZY PARACIE ZŁACZE DOBRZE SIEDZI (SA DWA JAK SIĘ POLUZUJĄ , CHOĆ TO MAŁO PRAWDOPODOBNE, NIE BĘDZIE OBROTOŚCIOMIERZA I NIE ODPALI) |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-01-10 10:28:43 Utop kuta...a w ścieku bałtyckim... utop!!! |
![]() papciak espero 1.8 gdansk | 2006-01-17 07:24:10 a wiecie moze jaki by byl objaw...zamarzniecia na swiecach wody?..bo juz sam nie wiem czego sie czepiac...bo an pych odpala normalnie ![]() |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-01-17 15:13:57
Sprawdź napięcie akumulatora! Może w akumulatorze prądu starcza tylko dla rozrusznika a komputer już nie może pracować normalnie? *) Spróbuj zapalić auto 'pożyczając' prąd kablami z innego auta. Jeśli zapali bez problemu to znaczy że albo padł akumulator, albo coś nie styka w zasilaniu komputera. Kiedyś jednej studentce na parkingu zapalałem jakiegoś fiata - punto, albo bravo - nie pamiętam - i kręcił rozrusznikiem bardzo dobrze, ale nie palił. Na sugestię studentki żeby spróbować 'na pych' uśmiechnąłem sie i powiedziałem że skoro kręci to akumulator jest dobry i nie ma sensu. Wreszcie po kilku minutach prób spróbowaliśmy na pych i auto odpaliło od razu... Miałem się z pyszna ![]() |
jery44 Espero Malbork | 2006-01-17 15:56:51 wymień świece dawno - temu w Poldolocie miałem podobny numer męczełem się kilka dni i w końcu wymieniłem świece i problem zniknął natychmiast |
tommi3737 Klubowy Weteran Megane CC Łódź | 2006-01-18 02:09:01 Pozatym zdecydowanie odradzam zapalania auta na popych -ponieważ moze sie to skonczyc zerwaniem paska rozrządu-pozatym wystawia to złe świadectwo Esperakowi przed przypadkowymi kolesiami w starych BMW wiec trzeba jak najszybciej naprwic ta usterke
Co do teoria o świecach to jest to bardzo mozliwe -ile temu je wymieniales i na jakie? ewentualnie moga to byc również przewody wyskoiego napiecie...kiedy je wymieniales i na jakie? I czy zauwazyles jakąś zaleznosc w przypadku zmian temperatur-zimniej/mniej zimno i czy np. po przejechaniu kilku kilometrów i zagzaniu auta daje sie go odpalic normalnie czy trzeba również pchać? |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2006-01-18 13:11:48 Hmm, ja mam ostatnio ten sam problem (nie odpala a jak odpali to go jakos tak trzęsie przez chwilę) i własnie wczoraj spórbowałem odpalić wciskając ten pedał gazu z predkością jaka napisał papciak i udało się prawie natychmiast
Wczesniej myslałem że to akumulator ale ostatnio ładowałem go cala dobę wiec ten element odpada. Kable i świece wymieniałem kilka tysięcy temu wiec chyba tez odpada. Jak jest cieplej to znaczy jakies -1/-2 to juz jest lepiej ale jak -5/-10 to wiem że juz będą problemy a do tego jakaś fala mrozów do nas idzie więc nogą mnie będzie od odpalania ostro boleć
Papciak jak namierzysz usterkę to daj znać bo ja się zupełnie na tym nie znam i nawet nie wiem gdzie ten rozdzielacz,kopułka i cała reszta ![]() |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2006-01-19 07:20:57 Mój dzisiaj przy -13st odpalił za pierwszym kręceniem.
Ostatnio stał na mrozie przez tydzień i też odpalił za pierwszym kręceniem. Idą lepsze mrozy, zobaczymy co wtedy. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-01-19 08:36:36 podobo koreańskie padają przy -30 |