Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2006-01-09 14:14:47 dykta nie jest zła w sumie chodzi o to żeby był alkohol - dobrze sie miesza z woda i tyle, zima po prostu warto troche wiecej tankować bo im wiecej luzu w baku tym wiecej powietzra tym więcej mozliwości skroplenia ..dalej sobie dośpiewaj
w kazdym razie ja do hondy ze 2 razy walnołem flaszke dykty na bak i było cacy ostatnio zapodałem jakieś cuda shela bo takie było na stacji benz.... |
![]() pawson HF MEMBER Hyundai Accent 1,3 1 ... warszawa | 2006-01-09 15:06:51 heja
w marketach i na stacjach Shell'a, nazywa sie : GASOLINE IMPROVER , za szesc dziewiecdziesiat zeta [ wczoraj znowu nabylem na stacji Shella ] maly pojemniczek na full bak i spoko. Ale uwaga .... Shell robi w Bardzo PODOBNYCH pojemnikach tez inne cuda do diesli i inne bajery - nalezy zwrocic uwage co sie kupuje. pa pawson |
![]() daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2006-01-09 18:52:44 te "preparaty wypierające wodę" to praktycznie to samo co denaturat czyli niskiej jakości alkohol etylowy tyle ze droższe,jak masz wodę w zbiorniku może pomóc ,jak zamarznie w przewodzie to zimny cherbert trzeba czekać na + a potem dużo się nakręcić
jako ciekawostkę podam że fabryczna instrukcja lantry (1 wydanie z 1993 roku) mówi że silnik może być zasilany paliwem z dodatkiem etanolu lub metanolu do nawet 10 % ![]() ![]() ![]() |
![]() daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2006-01-12 17:19:10
lub długotrwałą jazdą ze śladową ilością paliwa w zbiorniku ![]() |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2006-01-13 10:14:45 ...zatarcia pompy paliwa mozesz mieć ze 100 przyczyn z których najpopularniejsza to jednak syf paliwo i mała jego ilość co powoduje ciągniecie syfu co go kazdy ma po x latach na dnie zbiornika. Wg mojego magika notoryczne poruszanie się ze swięcącą sie kontrolka paliwa to najszybsza droga do kłopotów....
co do gazu to już po prostu jaja są - kolesie sprzedają na allegro przekaźniki odcinające pompę!!! - czyli popma stoi na gazie wtryski sie gotuja ... a własciciel powinien odliczać kilometry i czas po którym to zacznie sie sypać |