Nie moge otworzyc szyby z przdu - 3d

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Otóz mam pewien mały problemik z ręcznym podnosnikiem szyby przedniej.Dzis rano szyba dała sie opuscic i podniesc normalnie i nie stawiała pzry tym zadnego oporu.Po południu jak wsiadłem do swojego bolida niestety juz nie moge jej otworzyc za zadne skarby.Mechanizm przeskakuje i nie daje sie przekrecic o więcej jak 3 zeby. Co robic z tym fantem, moze macie juz jakies doswiadczenia w tej kwestii i ewentualnie co mogło mu pasc
Dzieki, pozdrawiam

1) pewnie zamarzło 2) jak przeskakuje to bałbym sie ze cos urwałeś....

rozwiązanie: rozmrozić, jak nie pomoże to rozłożyć i zobaczyć co jest...

Miałem podobny problem i u mnie urwała się ośka od podnośnika a konkretnie jej "skrzydełka". Było gdzieś na forum. Ośkę da się wymienić.

Pozdro

O proszę, znalazłem
Szyba

Wielkie dzięki za konkretną odpowiedz . Mam tylko jeszce jedno pytanie.Gdzie kupic ewentualnie taką ośke i jaki jest koszt tego ustrojstwa oraz czy wymiana tego jest jakos skomplikowana czy obejdzie sie bez warsztatu i mechanika

Mi pomógł kolega z kluby i przysłał mi cały mechanizm. Wyjąłem z niego ośkę i wymieniłem. Dasz radę sam. Potrzebna nitownica do ponownego zamontowania mechanizmy do drzwi. Nie trzeba wyciągać całego podnośnika tylko rozwiercasz dwa nity i wszystko masz na wieszchu na długość linki Odgina się cztery blaszane zaczepy i ośka na wierzchu. W razie gdyby okazało się że to nie ośka mam podnośnik oczywiście bez ośki i mogę Ci podesłać.

Pozdro

Wielkie dzieki
Zabiore sie za robote tego jak tylko zrobi sie ciut cieplej,lub dorwe klucze do garażu od mojego kumpla.Jeszcze raz dzieki
Pozdrawiam