!@#$%%& esperak uszkodzony:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jestem kolejna która ma do czynienia z firmą ubezpieczeniową

Dzisiaj rano zeszłam do samochodu, a mój biedny esperak ma prawą stronę porysowaną i obudowę lusterka urwaną (same lusterko nienaruszone). Powściekałam się ,powściekałam ale jakoś mi przeszło

Nie czekać długo, popołudniu pojechałam na cmentarz, byłam tam jakieś pół godzinki, wracam a tu Esperak ma zerwane lusterko lewe, cała lewa strona posiada jakże piękny, (szkoda, że nie mój) kolor lakieru - granatowy. Nikogo (czytaj sprawcy) w pobliżu nie było. Wpadłam w taką wściekłość, zaczęłam wyklinać na wszystko i wszystkich.

Zobaczyłam, że mam wsadzoną jakąś karteczkę za wycieraczką. Opis : "nr tel......., szkoda VW Sharan". Zaraz zadzwoniłam pod ten numer, gość bardzo mnie przepraszał, że go zarzuciło, że nie zrobił tego specjalnie itp, itd. Był na tyle w porządku, że jednak zostawił ten numer do siebie . Zadzwoniłam do jego ubezpieczalni- Moje Towarzystwo Ubezpieczeniowe. Do 4 dni ma przyjechać rzeczoznawca, ciekawe na ile wyceni i czy nie będzie problemów.

Podsumowując uszkodzenia:

- zerwane lusterko
- porysowane drzwi od strony kierowcy
- lekko wgniecione i porysowane drzwi tylne
- porysowane nadkole

Zdjęcia postaram się wrzucić później lub jutro.

Niech ta zima już się skończy!!!!!!!!!

Strzelam z kosztorysem: 1500 pln za tą lewą stronę z lusterkiem.

Współczuję i powodzenia życzę.

Cytat:
2006-01-09 18:06:58, basis pisze:
Jestem kolejna która ma do czynienia z firmą ubezpieczeniową Dzisiaj rano zeszłam do samochodu, a mój biedny esperak ma prawą stronę porysowaną i obudowę lusterka urwaną (same lusterko nienaruszone). Powściekałam się ,powściekałam ale jakoś mi przeszło Nie czekać długo, popołudniu pojechałam na cmentarz, byłam tam jakieś pół godzinki, wracam a tu Esperak ma zerwane lusterko lewe, cała lewa strona posiada jakże piękny, (szkoda, że nie mój) kolor lakieru - granatowy. Nikogo (czytaj sprawcy) w pobliżu nie było. Wpadłam w taką wściekłość, zaczęłam wyklinać na wszystko i wszystkich. Zobaczyłam, że mam wsadzoną jakąś karteczkę za wycieraczką. Opis : "nr tel......., szkoda VW Sharan". Zaraz zadzwoniłam pod ten numer, gość bardzo mnie przepraszał, że go zarzuciło, że nie zrobił tego specjalnie itp, itd. Był na tyle w porządku, że jednak zostawił ten numer do siebie . Zadzwoniłam do jego ubezpieczalni- Moje Towarzystwo Ubezpieczeniowe. Do 4 dni ma przyjechać rzeczoznawca, ciekawe na ile wyceni i czy nie będzie problemów. Podsumowując uszkodzenia: - zerwane lusterko - porysowane drzwi od strony kierowcy - lekko wgniecione i porysowane drzwi tylne - porysowane nadkole Zdjęcia postaram się wrzucić później lub jutro. Niech ta zima już się skończy!!!!!!!!!

Współczuję, ale chociaż masz winnego....
Ja w niedzielę rano schodzę do auta, a tu lusteko "na lewą stronę", obudowa na masce, popękane elementy...
Jacyś sk....le trenowali sobie ciosy w nocy na moim lusterku!!!
Aż się boję zadzwonić do sklepu i zapytać o cenę....
Co za pop....lony kraj! Nic nie możn zostawić, zaraz roz....lą!!!
Chyba trzeba zamknąć się w jakimś getcie i nie wychylac nosa, jak nie potrzeba.
Na razie pokeliłem taśmą, jak znajdę ciepły garaż albo jak się ociepli, to popatrzę - może coś zniego jeszcze bedzie..
Pozdr. P.

Latem jechałem sobie do domku za ciężarówką, z przeciwka jechała też ciężarówka, a że było dość wąsko to podczas wymijania zderzyły się lusterkami a w aucie przede mną wybiła się dodatkowo jeszcze szyba boczna przednia i te wszyskie śmieci z lusterka i szyby przyjąłem na szybę czołową: efekt był taki, że u mnie w dwóch miejscach była lekko pęknięta szyba( ślady po piasku) i lekko zdarty lakier na przednich drzwiach( ok 0,5 cm).Tylko ja miałem sprawców na miejscu i dostałem numery ich polis. Drogówka stwierdziła, że nie dostanę kasy z ubezpieczenia bo nie mogą wskazać ewidentnego sprawcy. A jednak, dostałem 750pln.

Współczuje

Na twoim przypadku widac najlepiej jacy są ludzie....... ten co rozwalił prawą stronę pitł......

ten co rozwalił lewą przyznał się i zostawił nr telefonu.

nie każdy by się tak zachował... ba 90% kierowców odjechałoby z piskiem opon w siną dal........

Więc postawa kierowcy Sharana wzorowa.... rozwalił i się przyznał ....

Masz teraz kilka wyjść możesz sama podjechać do ubezpieczyciela i on powoła rzeczoznawce... mozesz też oddać do zakłądu blacharskiego i dogadac się tak żeby przy okazji zrobić tez prawą stronę autka

druga opcja fakt nieuczciwa, ale gostkowi z Sharana to rybka bo tak czy siak traci taki sam % zniżki .....

A zakład taki znajdziesz spokojnie......

ostatnio gadałem ze znajomym który w ten sposób naprawił inne szkody w aucie... w ASO Du gdzieś chyba w okolicach jaworzna bodajrze....

mozesz też zgarnąc kasę i naprawić jak najtańszym kosztem

pozdro i jeszcze raz wyrazy współczucia....2 stłuczki w jeden dzień

Oto zdjęcia, ale tylko jednej strony - tej popołudniowej

Przykra sprawa, współczuje

Cytat:
2006-01-09 21:30:47, basis pisze:
Oto zdjęcia, ale tylko jednej strony - tej popołudniowej

hmnnn nie wygląda tak źle....

ciekawe jak będzie wygladać po polerce

lusterko nadaje sie tylko do wymiany

Hmm, nie wygląda źle Dla mnie to bardzo źle A właściwie denerwuje mnie fakt, że nie dość, że mam mało czasu , to jeszcze teraz musze niepotrzebnie sobie tyłek zawracać załatwianiem
Abstrachując od mojej złości:
Ale świat jest mały, właśnie rozmawiałam z kolegą. Powiedział, że wie kto to zrobił bo to jego szwagier Mówił mu dzisiaj, że uderzył esperaka jakiejś kobiety i nie wiedzieć czemu kolega skojarzył właśnie mnie

ej nie wyglada źle bo z tego co widze to nie jest mocnao wgniecione

a co do drugiej części wypowiedzi to

Basiu ty to masz pecha z tym Esperaczkiem, non-stop coś się ...

Fajnie... cały bok Ci zrobią. Ja bym tak chciał (znika rdza spod drzwi)... jeszcze bym trochę "ulepszył" wg potrzeb. No ale znając życie to nikt nie będzie mi chciał złomiaka uszkodzić

ahhhhhhh wspolczuje, wspolczuje...
ale niestety zyjemy w chorym kraju ...

obys miala wiecej szczescia za pierwszym razem w ubezpieczalni niz ja...

swoja droga jutro ide po nowy kosztorys...

Pzdr

ETomek

ojojoj niezazdroszcze ci:]na szczescie masz tylko pare rysek a nie skasowane całe drzwibo wtedy byłoby juz całkiem do ...

Normalnie bym flache temu od Sharana postawił

Był dzisiaj rzeczoznawca-tydzień po szkodzie

Bardzo sympatyczny, choć to okaże się jak wyliczą kwotę do wypłaty

Powiedział, że na bank około 1500 mogę liczyć - zobaczymy. Do dwóch tygodni oszacują.

Elementy wymienione w protokole:

"1.Lusterko lewe zew., wyłamana obudowa,podstawa oraz popękane zwierciadło

2.Listwa ozdobna drzwi PL zarysowania w części tylnej

3.Drzwi PL zarysowane w części środkowej oraz w części tylnej środkowej nad listwą ozdobną

4.Listwa ozdobna drzwi TL trwale otarte w części przedniej i tylnej

5.Drzwi TL płytko zagięte w części środkowej przedniej oraz otarte w części środkowej nad listwą ozdobną

6.Błotnik TL otarty w części przedniej na wykroju kół TL"

Zobaczymy jak z kasiurką

Cytat:
2006-01-16 22:05:52, basis pisze:
Był dzisiaj rzeczoznawca-tydzień po szkodzie Bardzo sympatyczny, choć to okaże się jak wyliczą kwotę do wypłaty Powiedział, że na bank około 1500 mogę liczyć - zobaczymy. Do dwóch tygodni oszacują. Elementy wymienione w protokole: "1.Lusterko lewe zew., wyłamana obudowa,podstawa oraz popękane zwierciadło 2.Listwa ozdobna drzwi PL zarysowania w części tylnej 3.Drzwi PL zarysowane w części środkowej oraz w części tylnej środkowej nad listwą ozdobną 4.Listwa ozdobna drzwi TL trwale otarte w części przedniej i tylnej 5.Drzwi TL płytko zagięte w części środkowej przedniej oraz otarte w części środkowej nad listwą ozdobną 6.Błotnik TL otarty w części przedniej na wykroju kół TL" Zobaczymy jak z kasiurką

szybcy są.....

mi ostatnio wycenili w 30 min... ale sam się udałemdo PiZetJu

Dzwoniłam tak jak kazali 27.01, a w słuchawce głos mnie poinformował, że jeszcze nie ma wyceny Przecież mówiono mi , że do 2 tyg!!!!!!!!! Okazało się, że i owszem do 2 tyg ale od momentu przyznania mi likwidatora szkód, a takowego przyznali mi 23.01 Więc mam pytać 7.02

Co za beznadzieja w tej Hestii

co to za ubezpieczalnia Mi tydzien temu w tył wjechał fiat cc i jak zgłosiłem szkode w czwartek to w piatek był likwidator szkód około 12 a o 17 juz znałem kwote jaka wypłaca Ubezpieczalnia Uniqa