Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2006-01-11 08:26:16 Witam.
polecam raczej KME ale kompletny i z naszym reduktorem i mapowaniem na benzynie i na gazie. |
MarkS Maryśka 1.6 16v Łódź | 2006-01-11 13:10:10 Opcję zmiany kolektora rozważałem ale w ASO twierdzą że kolektory nie są takie same i oprócz tego trzeba wymienić przepustnicę.
Pozdr MarkS |
cinalek OPEL CORSA B łódź | 2006-01-11 15:03:20 Ponizej polecałem zakład, który daje 2 lata gwarancji na KME, a cena w tej chwili to 3200PLN.
CINALEK |
prezes11 ford taunus koniecpol | 2006-01-11 15:20:13 mozna zalozyc kolektor dorabiany pod dany silnik koszt 350pln |
robiczeq Matiz Poznań | 2006-01-12 06:58:29 Witam. Osobiscie mam doswiadczenie z samochodami na gaz od 92r jezdzilem praktycznie na kazdej generacji. Moja opinia co do typu instalacji sprowadza sie do wlasciwie jednego zdania. 99% pozytywnych wrazen w jezdzie na danej instalacji zalezy od GAZOWNIKA !!!! Myslicie ze to spłycenie wszystkich problemow do jednego winnego ale niestety taka jest prawda. W poznaniu znam jednego dobrego gazownika ale jego wiedza skonczyla sie na etapie gaznikow. Aktualnie mam dwie instalacje DT GAS w AstrzeII i Matizie. W tym pierwszym aucie nie bylo problemow zadnych a w Matim wrecz przeciwnie. Sam skalibrowalem sobie samochod wydalem 70zl na kabel do gazu i powiem szczerze nie zaluje. Po konsultacjach z kolega IS155 poszlo jak po masle i teraz chodzi naprawde wysmienicie pali pol litra gazu wiecej na 100km przy dynamicznej jezdzie w miescie, na trasie uzyskalem ostatnio 6.2l gazu przy 110km/ha problem dziury o ktorym rozpisywal sie kolega Gregor_SW zniknal !!!! Ja osobiscie polecam skupic uwage nie tyle na typie instalacji co na gazownika u ktorego bedziecie montowac instalke.Jezeli szanuje swoja prace to zrobi dobrze kazda instalke. Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow LPG |
is155 IS 200 Dziergowice | 2006-01-12 17:59:27 MarkS
Każda z wymienionych przez Ciebie instalacji jest dobra,ważnym jest aby została prawidłowo założona i skalibrowana,oczywiście ważną rzeczą jest również cena bo i droga instalacja nie będzie dawać satysfakcji z jazdy jeśli się spartoli coś przy montażu i kalibracji.Dalej masz nie rostrzygniętą kwestię i w dalszym ciągu wybór należy do Ciebie. |
MarkS Maryśka 1.6 16v Łódź | 2006-01-12 18:59:11 Ok dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Tylko dalej nie wiem co daje podgrzewana listwa w D.T. GAS. Czy warto wydać 200 pln więcej niż za KME ? Czy chodzi o to że dzięki podgrzewanej listwie gaz dochodzący do wtryskiwaczy ma szybciej odpowiednią temp. co daje możliwość wcześniejszego przełączenia na gaz (oszczędność) czy o coś zupełnie innego ? No i jeszcze kwestia dobrych fachowców od D.T. w Łodzi. Czy ich przedstawiciel na Drewnowskiej wie co robi czy nie bardzo ? Pozdr |
is155 IS 200 Dziergowice | 2006-01-12 20:49:06 W gazie zawarty jest nawaniacz w postaci oleistej zawiesiny.Częściowo ta oleina wytrąca się w reduktorze,część wyłapuje filtr fazy lotnej ale jednak część dociera do listwy wtryskiwaczy.Wyobrażmy sobie jak pracują precyzyjne elementy w gęstej zawiesinie nawaniacza,dlatego też system musi osiągnąć odpowiednią temperaturę aby sprawnie pracował a jego częścią składową jest również listwa wtryskiwaczy.Jeśli nawet w listwie zalegnie oleina to pod wpływem wyższej temperatury ruch wtryskiwaczy nie powinien być spowalniany przez tę oleinę.Koniec wykładu.Pozdrowienia. ![]() ![]() |