| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
barakuda F&F Sympatyk Fiat 132/Fiat125 lubartów | 2006-01-11 13:16:47 a więc tak panowie potrzebne są mi informacje na temat obliczania łożysk ślizgowych poprzecznych i wzdłużnych, jakieś najprostrze wyjaśnienie sprawy (skany, opracowania z wykładów itp.) wiem ze jest sporo studentów na forum majacych styczność z tymi zagadnieniami , łożyska toczne też chociaż tutaj dam sobie rade . Sprawa jest dosyć pilna dla mnie gdyż piszę zaległa prace przejściową z przed roku i musze oddać do jutra no i pozostało mi obliczanie łożysk, mam jakieś materiały ale to jest troche bardziej kosmos a to ma być na najprostrzym poziomie
z góry dzieki za każdą pomoc |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2006-01-11 13:23:58 toczne - www.skf.com (ang) - albo korzystasz z gotowego skryptu na stronie, albo krok po kroku masz opisany sposób obliczania, tabele, wykresy itp.
ślizgowe - http://pcws.zis.ia.polsl.gliwice.pl/slizgowe/index.php (pl) - też jest skrypt bo obliczania, przy czym ostatni krok to 'ręczne' odczytanie danych z wykresu. Wszystkie wykresy dla lambda=l/d=1 i nie pchaj się w inne wymiary łożyska bo będziesz musiał korzystać z bardzo nieciekawych wzorów interpolacyjnych ![]() |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2006-01-11 13:33:48
widac ze porzadny chlopak z porzadnego wydzialu
robhilem to chyba 2 lata temu czy 1.5 i juz malo pamietam wiec kary ci nie pomoge. ![]() |
barakuda F&F Sympatyk Fiat 132/Fiat125 lubartów | 2006-01-11 13:43:36 schwepes wieklie dzięki jest tam wszystko co mi trzeba
a Ty goorek jak zwykle nic Ci sie nie chce [ wiadomość edytowana przez: barakuda dnia 2006-01-11 13:44:21 ] |