Jaki jest układ wtryskowy w espero???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy kots moze wie jak dokladnie nazywa sie system sterownia zaplonem i wtryskiem w silniku 1.8 codzi o pelna nazwe np jezeli jest to motronic to jaki nie udalo mi sie okreslic i nik do tej pory nie byl mi w stanie powiedziec "co tam siedzi" najblizej mu (jak udalo mi sie ustali ) do motronic 2.5 ale raczej to nie to

bede szczerze wdzieczny za odpowiedz
P.S.
nie udalo mi sie znalez na forum ale moze tio dla tego ze mi net strasznie rzezi

Cytat:
2006-01-11 18:55:06, LUK18 pisze:
Czy kots moze wie jak dokladnie nazywa sie system sterownia zaplonem i wtryskiem w silniku 1.8 codzi o pelna nazwe np jezeli jest to motronic to jaki nie udalo mi sie okreslic i nik do tej pory nie byl mi w stanie powiedziec "co tam siedzi" najblizej mu (jak udalo mi sie ustali ) do motronic 2.5 ale raczej to nie to bede szczerze wdzieczny za odpowiedz P.S. nie udalo mi sie znalez na forum ale moze tio dla tego ze mi net strasznie rzezi

Motronic, jetronic, h-tronic to wszystko produkty Boscha.
W espero nie ma Boscha, zdaje sie że mamy wtrysk Delco czy jakoś tak.

Cytat:
2006-01-11 20:36:53, Robert_S pisze:
Motronic, jetronic, h-tronic to wszystko produkty Boscha. W espero nie ma Boscha, zdaje sie że mamy wtrysk Delco czy jakoś tak.

I system full group

Moim zdaniem to typowy Bosch-nawet wtryski są tej firmy.Jak powstawało Espero to Bosch był nalbardziej popularnym systemem wtrysku.To b.dobra firma o długoletnich tradycjach produkcji elementow i podzespołów dla przemysłu motoryzacyjnego.Z jej wyrobami spotkałem się jeszcze jak były modne zapłony tyrystorowe.

Cytat:
2006-01-11 20:55:56, Rysiek2 pisze:
Moim zdaniem to typowy Bosch-nawet wtryski są tej firmy.Jak powstawało Espero to Bosch był nalbardziej popularnym systemem wtrysku.To b.dobra firma o długoletnich tradycjach produkcji elementow i podzespołów dla przemysłu motoryzacyjnego.Z jej wyrobami spotkałem się jeszcze jak były modne zapłony tyrystorowe.

wtryskiwacze są tylko elementem wykonawczym. JEśli zamontujesz wtryskiwacze boscha do układu magnetti marelli to będą one działały normalnie.
Układy Boscha z reguły posiadają przepływomierz (klapkowy lub z grzanym drutem) a espero takiego czegoś nie ma (mamy za to MAP)
Wiec wg mnie to nie jest Bosch a jeśli nawet, to nietypowy

Cytat:
I system full group

Faktycznie wtrysk jest ciagla ale raczej z podzialem na grupy

Cytat:
Moim zdaniem to typowy Bosch-nawet wtryski są tej firmy

no wlasnie tez wydje mi sie ze to bosch brakuje tylko jednego szczegolu - przeplywomierza
a najgorsze jest to ze wszyscy i "fachowcy" i "specjalisci" gowno na ten temat wiedza - wiedza tylko gdzie jest zlocze diagnostyczne

Cytat:
2006-01-11 21:02:15, LUK18 pisze:
no wlasnie tez wydje mi sie ze to bosch brakuje tylko jednego szczegolu - przeplywomierza a najgorsze jest to ze wszyscy i "fachowcy" i "specjalisci" gowno na ten temat wiedza - wiedza tylko gdzie jest zlocze diagnostyczne

Trza wyjąć kompa i rozmontować puchę - na elementach wewnątrz powinny być odpowiednie nadruki. Tylko w jakim celu?

Jednak wydaje mi się że to Delco - gdzieś wyczytałem że silniki opla i daewoo różnią się osprzętem i układem wtrysku - w oplu jest bosch a w daewoo delco.

jednak delco: link

Delco to producent a system jest systemem opatentowanym przez Boscha.Tak jak bendix produkują różne firmy ale system jest Bendixa.O to mi chodziło.

Dzieki Robert wlasnie o takie info. mi chodzilo