Neony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanko do osob ktore maja lub mialy neony pod autem.
Jak wyglada efekt czy serio jest tak jak na aukcjach na allegro ze rozpraszaja elegancko swiatlo. Mowie tu oczywiscie o normalnych neonach nie tam zadnych neonkach, listwach swietlnych czy innym badziewiu.

Wiec prosze o opinie.

ja mam mnie osobiście się podoba co do efektu niech się wypowiedza osoby, ktore go widziały w Dobiegniewie lub u MacTB na majówce

Cytat:
2006-01-11 22:00:26, speedmaster pisze:
ja mam mnie osobiście się podoba co do efektu niech się wypowiedza osoby, ktore go widziały w Dobiegniewie lub u MacTB na majówce

A to dlaczego jeszcze fotek do dzis nie ma , Speed popraw sie
Czekam na jakies fotki i pewnie nie tylko ja
Pozdrawiam

No speed zapodaj foteczkami, bo w zlotach jest tylko 1 zdjecie z przodu. wiecz czekamy

Cytat:
2006-01-12 08:11:56, Dawciol pisze:
No speed zapodaj foteczkami, bo w zlotach jest tylko 1 zdjecie z przodu. wiecz czekamy

bo póki co tylko tam jest musze na wiosne pomyśleć o jakimś zestawie bo prawde mówić to już o nim nawet zapomniałem

i jeszcze zaloz diody na spryskiwacze a i na wentylki

Cytat:
2006-01-12 14:04:52, Voy pisze:

Taaaa i zrob choinke, mowa jest o neonach a nie o wiejskim tuningu
Pozdrawiam

Cytat:
2006-01-12 14:04:52, Voy pisze:

wyczuwam nutke ironii

neony --> TAK
spryskiwacze i wentylki --> WIEŚ

ale to nie znaczy, że inni też muszą tak uważać

Denerwuje mnie osobiscie powiedzenie wies etc kazdy przerabia samochod wedle wlasnego uznania i rozumu jak i gustu wiec...

Wracajac do tematu: Neony pod autem ale profesjonalne a nie z diod z Allegro.pl wygladaja wysmienicie sam bede takie zakladal. Pozdrawiam.

Cytat:
2006-01-12 18:31:21, Daniello_ pisze:
Denerwuje mnie osobiscie powiedzenie wies etc kazdy przerabia samochod wedle wlasnego uznania i rozumu jak i gustu wiec...

A jak inaczej mozna nazwac swiecace spryskiwacze i wentylki?, przeciez to wies, w dodatku za ktora mozna dostac mandat, wiec...
Mowa byla o profesjonalych neonach, ale coz o gustach sie nie dyskutuje....
Pozdrawiam
Marcin

[ wiadomość edytowana przez: Mortek dnia 2006-01-27 23:10:39 ]

Cytat:
2006-01-11 20:26:48, Dawciol pisze:
Witam, mam pytanko do osob ktore maja lub mialy neony pod autem. Jak wyglada efekt czy serio jest tak jak na aukcjach na allegro ze rozpraszaja elegancko swiatlo. Mowie tu oczywiscie o normalnych neonach nie tam zadnych neonkach, listwach swietlnych czy innym badziewiu. Wiec prosze o opinie.

Wyrażę tu tylko i wyłącznie swoją opinię, jak to się mówi są neony i neony. Widziałem różne samochody z neonami, jedne miału jasną i szeroką poświatę inne prawie punktowe światło, myślę, że w większości przypadków to sprawa rodzaju użytych neonów, ich umiejscowienia itp. Spotkałem sie, że nad neonem były przyklejane folie aluminiowe żeby dodatkowo odbijać światło. Najlepiej nie wybierać najtańszych, bo wtedy najłatwiej jest kupić wielkie G. Poszukaj opinni na innych forach.

Neony fajna sprawa ale niestety dosc kosztowna. Kiedys chwilke poswiecilem na poszukanie roznych mozliwosci i niestety zeby mialo to rece i nogi i wygladalo to ok 1000 PLN trza wydac na pozadny zestaw (niestety). Dlatego odpuscilem sobie na razie
Pozdro

Osobiscie uwazam ze neony powinny byc juz tylko zwienczeniem kompletnego tuningu stylistycznego auta....zeby uwidatnic jakis odjechany bodykit.... i zgodze sie ze stwierdzeniem Bollsa ze sa neony i neony - osobiscie sie tym nie interesowalem wiec nie pomoge, ale uwazam ze lepiej pienidze na neony przeznaczyc na cos bardziej przydatnego - ale to juz jak kto lubi

A ja jak widze neony pod autem to nie wiem czy właściciel nie ma oczu czy gustu i z jakiej wsi pochodzi. Moim osobistym zdaniem jest to element który oprócz dodatkowych kosztów nic nie daje no i pozatym wstyd się z takim czymś w mieście pokazać.
PS
ale to tylko moje zdanie i każdy ma swój gust dlatego nie chciał bym burzyc porządku forum.

Cytat:
2006-02-02 19:21:17, damian-k pisze:
Moim osobistym zdaniem jest to element który oprócz dodatkowych kosztów nic nie daje no i pozatym wstyd się z takim czymś w mieście pokazać.

Równomiernie rozłożone i dość intensywne oświetlenie (zaznaczenie dolnych zarysów karoserii) daje świetny efekt i zwraca na siebie uwagę, a z tego co w życiu poznałem, to większość spraw tuningu wizualnego oparta jest na zwróceniu uwagi na swoje auto poprzez wszelkie dodatki trwałe i nietrwałe, świetlne, błyszczące, stonowane, wyważone, ekstawaganckie itp. To wszystko odnosi się do zwrócenia na siebie (auto?) uwagi. Każdy stara się czymś wyróżnić. Dla jednych to będzie wiocha, a dla innych superekstrabajer. Ciekawe gdzie jest większość ? Ale nie o tym chciałem ... .Wg mnie , równomiernie i i intensywnie rozłożone światło pod podwoziem i w odpowiednich barwach i robi świetne wrażenie, zwraca na siebie uwagę (co jest pożądane w tuningu) , nawet proste podświetlenie przełącznika kierunkowskazów przy kieownicy (co można zrobić światłowodem i kawałkiem kolorowej pleksi na końcu) to też tunning i jednym będzie się podobał a innym nie. Najważniejsze3 jest to, żeby nas samych zadowalało i satysfakcjonowalo.

Zgadzam się jak najbardziej z wypowiedzią Bolls_no1. Ale chodzi mi o to że jedna modyfikacja wygląda w aucie bardzo ciekawie i przyciąga uwagę. Inna z kolei absolutnie nie pasuje i jest bezsensowna. Jeśli chodzi o zwrucenie uwagi na swoje auto to można to zrobić w dwojaki sposób np jeden wybierze ładny lakier, inny obszyje nadwozie różowym futerkiem. Oby dwie modyfikacje przyciągną uwagę. Ja zamiast na neony, wolał bym wydać te pieniądze np na felgi, przyciemnienie szyb, modyfikacje silnika itp.

witam to jak wie ktoś gdzie można szukać takich prawdziwych neonów ?pozdro