Grzałki 230 V do silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ma 1,8 D i coś ciężko zapala na mrozie zastanawiam się nad wstawieniem grzałki 230 V do silnika, może ktoś z Was już to robił? Jeśli tak to piszcie czy dało efekt ile kosztuje i jak to się robi, piszcie wszyscy tez co o tym myślicie

siemka, było coś poruszane na forum,gdzieś w archiwum powinno być.
ps. zapraszam do zaglądania na wątek lubelski dot. spotów.

też to miałem zakładać ale za dużo problemu z tym , montuje sie to na dolnym wężu cieczy chłodzącej , problem z tym że jak mieszkam w bloku to muszę ciągnąć kabel do piwnicy i nie chce mi sie o 5tej rano bawić w zwijanie kabla , ta grzałka powoduje to że jak wsiądziemy do auta to mamy ciepło od razu ( wcześniej grzałka ''chodzi '' jakieś 20 minut ) cena tego bajeru to ponad 100zł , byłem pare razy w szwecji i tam na parkingu na stanowiskach od razu jest gniazdko i można sobie podłączyć autko i o danej porze grzałka sama się urauchamia , wsiadamy i jedziemy a te grzałki stosują we wszystkich autach benzynowych też , naszczęście ja już nie mam problemu z odpałką samochodu , pozdro

A może zastosować webasto?? Trochę to drogie ale powinno przynieść ulgę przy odpalaniu diselka jakl ktoś już to stosował w escorcie 1,8 D Mk IV niech się podzieli wrażeniami

Taka grzaleczka to SUPER SPRAWA. Jakbym mial garaz... lub jakbym mieszkal NIE W BLOKU od razu bym sobie takie cos "skolowal" Odpalanie byloby czysta przyjemnoscia ;D

ale już webasto możesz zastosować i bez garażyka i mieszkając w bloku tylko ciekaw jestem czy to jest warte tych pieniedzy bo jak mi po miesiącu padnie to całe webasto to prawie 1000 w plecy, a jeśli masz chęć coś takiego kupic to bardzo fajne znalazłem na allegro webasto tylko jak dla mnie biednego stażysyt to kupa szmalu

Cytat:
2006-01-13 14:30:16, dariotoja pisze:
ale już webasto możesz zastosować i bez garażyka i mieszkając w bloku tylko ciekaw jestem czy to jest warte tych pieniedzy bo jak mi po miesiącu padnie to całe webasto to prawie 1000 w plecy, a jeśli masz chęć coś takiego kupic to bardzo fajne znalazłem na allegro webasto tylko jak dla mnie biednego stażysyt to kupa szmalu

Fajne to to żeby tylko ta 9 z przodu była zamieniona na 2 lub 3 to jeszcze a tak to troszkę dużo

Za 950 to ja sobie wole garaz wynajac i tam FARELKE wstawic ;D