Czy ktoś mi coś doradzi.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niedawno kupiłem merolka 190 e.I napotykam na małe problemy.Niekiedy podczas jazdy zaświeca mi sie ABS.Ale to tylko niekiedy.Po ponownym zapaleniu auta wszystko zaś w normie.Do jakiegoś czasu.Klocki hamulcowe są nowe.Instalacja gazowa jest od 2002 roku.Auto spala około 15 l gazu na 100km.Czy to normalne ??.Wymieniłem już świece,kable wysokiego napięcia oraz kopułkę.Wywaliłem troche kasy a efektu nie ma.Mechanik powiedział że to jest w normie.Znajomy też ma merca i mu spala około 11 l.Ale on ma pojemność 2.300 a ja zaledwie 1.800.Morze macie jakieś rozwiązanie na to co mam.Morze trza tylko zmienić mechanika.Jeśli tak to czy ktoś zna jakiegoś szpeca w Bytomiu lub okolicach.Woj śląskie.Prosił bym o pilną odpowieć.Dziękuje.

witam

z tym abs to jest normalne od czasu do czasu moze sie zaswiecic poniewaz sniedzieją styki w komputerze lub w kostce centralki abs,... po prostu zmien mechanika lub przeczysc styki

pozdrawiam

Dzięki za odpowiedz.Ale mnie to świecenie Abs zawsze się zaczyna gdy temperatura jest około 0 stopni.Lub gdy w tej temp.pada deszcz czy też jest mokro.Zaczyna się po zapaleniu auta i przejechaniu kilku(dosłownie nawet nie 5 metrów).Powtórne wyłączenie i zapalenie auta nie daje żadnego efektu.Ale to nie dzieje się zawsze w taki sam sposób.Już sam nie wiem co o tym myśleć.Prosze pomocy.Pozdrawiam wszystkich.