MotoNews.pl
8 Woda w benzynie !!! (131217/0)

Woda w benzynie !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie mam problem w firmowym trucku mam wode w benzynie zamarzły przewody paliwowe , filtr . Czy znacie jakieś metody jak to na szybkosci można usunąć , wstęonie wlałem pół litra denaturatu do baku i wszczykuje cały czas w przewód paliwowy denaturat , czy to wystarczy ??

Najszybciej to przepchnąć do ciepłego garażu

A na przyszłość nie lać benzyny po 3 zł

Cytat:
2006-01-14 10:47:31, korozja pisze:
Najszybciej to przepchnąć do ciepłego garażu A na przyszłość nie lać benzyny po 3 zł

tankuje tylko na orlenie !!! nie mam ciepłego garażu ;(

Woda sie mogla skroplic w zbiorniku z pary. Denaturat.

to trzeba farelke na pompe paliwa skierować i niech tak z 20 minut wieje to może mu przejdzie

a co do worka to znóóów zapomniałem ale to chyba FC84??

zalej go denaturatem ... przepali całą wode .. ja tak przepalam raz na jakis czas ... 2-3 razy przez zime ... i jest ok zalewam 0.5 na pełny bak ...

Żeby to rozruszać to najlepiej ugrzać, nie wiem czy dykta to ruszy
Ja kiedyś cieniasa starych odpalałem na odmrażaczu do szyb
Bezpośredni wtrysk do gaźnika i poszło
A tak wogóle to denaturat łaczy sie z wodą w paliwie dzięki czemu powinna się wypalić, ale denaturat pochłania również wilgoć z otoczenia, czyli może sie ona znow szybko pojawić. Lepiej stosować dodatki do paliwa np STP.

[ wiadomość edytowana przez: _Szary dnia 2006-01-14 11:32:11 ]

z problemem uporalismy sie dzisiaj z pomoca przyszła hala polmozbytu w której ogrzał sie przez 3 i pół godziny , wymieniony został filtr paliwa , zalany full bak paliwa i litr denaturatu zobaczymy co bedzie po nocce na polu

No ja tez dalem ciala, wyjezdzilem ostatnio benzyne w astrze, dzis rano, przy -14C probowalem odpalac na gazie i na benzynie, na gazie zamarzl mi reduktor a na benzynie raz zalapal, zakrztusil sie i do widzenia Skonczylo sie ze pojechalem sejem mamusi jak sie ocieplilo to kumpel zalal troche benzyny i odpalil bez problemu

a ja myslalem ze ostatnio kant nie odpalal bo benzyny nie bylo a jednak to nie to i dalej nie pali:/ ale w soirde bedzie akcja reanimacja. przy okazji, u mnie kopulka po zatrzasnieciu zapinek troche sie giba, do tego stopnia ze jak sie gibnie to palec wali w styki kopulki. czy to normalne ze to tak lewo siedzi?? jakas usczelka idzie pod kopulke moze??