Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2006-01-15 13:24:21 witam. zauwazylem ze jak hamulce bardzo zimne (znaczy postoja troche) i temp na dworze ujemna to reczny jak brzytwa dziala i na asfalcie blokuje... na cieplo nigdy sie to nie zdarza!! dodam ze ojciec ma audi 80 z 82roku i tam jak reczny zaciagne to owszem rusze z miejsca... ale ciagnąc za soba zakleszczone koła (dotyczy oczywiscie suchego asfaltu) w czasie jazdy jak zaciagne to moge plyty chodnikowe wyrywac.. zakleszcza zawsze i wszedzie.. chcialbym aby mój esperak mial choc w polowie taki reczny.. ![]() |
Buba030 Płock | 2006-01-16 13:19:53 Bardzo ważne jest wstepne ustawienie regulatora tylnych szczek. Wiem , wiem ,.....powinny się ustawiac same po kilku naciśnięciach pedału hamulca , ale przerabiałem to już wcześniej i pisałem zresztą na forum. Nowe regulatory , szczeki i bebny i bez wstepnego ustawienia była nedza. Dopiero jak ustawiłem metoda zdejmowania i zakładania bebna (tak do skutku) to teraz reczny ok ![]() |
![]() Zbych_S Espero 1,5 GLX Poniatowa | 2006-01-16 14:11:52 też się z tym męczyłem pisałem o tym kiedyś, wszystkie próby przywrócenia ręcznego do życia nie powiodły się, znaczy na początku było super a potem znowu kicha, robiłem wszystko co mi doradzali, ale z jakichś przyczyn efekt był krótkotrwały, na postoju to jeszcze i trzyma czasem nawet zblokuje koła, ale w czasie jazdy to marność nad marnościami, nie dane właścicielom Espero poslizgać się na ręcznym ![]() |
![]() Esperynek Klubowy Weteran Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2006-01-16 14:15:15
Naszym Esperakiem doskonale da się driftować ![]() ![]() |
![]() Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2006-01-16 15:25:34 u mnie wlasnie sprawdzilem to nie blokuje kol nawet na sniegu ![]() |
![]() Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2006-01-16 15:39:21
Jak sie nie da jak sie da ![]() Slizgam sie jak tylko jest ku temu okazja. A najfajniej sie slizga na parkingu przy firmie. Duuuuuuuzo miejsca jest. Mozna sie obrocic ponad 180 st. ![]() Swietna zabawa. |
![]() Zbych_S Espero 1,5 GLX Poniatowa | 2006-01-18 16:09:02 fajnie, dobijajcie mnie dalej z tym ślizganiem, tam troszkę mogę się sliznąć ale rewelacja to to nie jest, jak się wnerwię to nie wiem co zrobię ale coś zrobię i będa w końcu hamować porządnie, ale to może jeszcze potrwać ![]() |
![]() DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2006-01-18 20:31:48
Ćwiczysz drift pod kołdrą ? |