Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2006-01-15 19:01:24 Witam
Własnie zakupilem VW golf 1,8 (1990) edycja madison, przed zakupem zrobilem rozpoznanie co potrzene jest do rejestracji tj. umowa kupna (Kaufvertrag), dowod rejestracyjny (Fahrzeugschein) i karta pojazdu (Fahrzeugbrief) i to wszytk otrzeba przetlumaczyc u tlumacza przysiegłego. Przyjechalem do domu i kumpel mowi mi ze potrzebny jest jakis druk formatu A4 co w naglowku ma Abmeldung. Z kolei ten od ktorego kupilem powiedzial mi ze ten druk byl wymagany do pazdzienika 2005 a ze teraz wystarczy pieczec na briefie w tabelce "Raum fur die Eintragung von Stillegungen"(raum=miejsce, eintragung=wpis, stillegung=unieruchomienie, do kupy tego nie potrafie poskladac gdyz nie znam niemieckiego). Przedostania pieczec w tej tabelce (pole wiederinbetriebnahme) jest z data zgodna z data zarejestrowania samochodu przez ostaniego wlasciciela z niemiec z 1 strony karty pojazdu i dowodu rej, no i po niej jest kolejna z data pozniejsza w polu Stillegung (czyli wydaje mi sie ze tego dnia zostal wyrejestrowany/unieruchomiony? Jezeli ktos z was ostanio czynnie zajmowal sie rejestrowaniem auta z niemiec i wie dokladnie co i jak to prosze o pomoc i wyjasnienie. Z autka jestem zadowolony jest w idealnym stanie mechanicznym przyspieszenie nieziemskie az sie zastanawiam jak moglem wydac 1600zł na kapitalke silnika w 125p zamiast odrazu nie kupic golfa. Pozdrawiam |