| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2006-01-16 18:02:07 jak w temacie. sprawny, tanio albo inny 2,5 barowy. |
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2006-02-03 19:21:26 odswiezam. nadal zdecydowanie zanabende taki map sensor |
bertonex kraków | 2006-02-03 22:54:08 3 barowy za 500zł pasuje od coswortha ? |
pioban www.banymotorsport.pl Warszawa | 2006-02-04 18:06:01 Musze Cie zmartwić Bertonex,
ale nie wiem czy zauważyłeś,że na tym forum trudno sprzedać coś powyżej 100pln. Tak ,czy inaczej,życze Ci żebyś go sprzedał. |
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2006-02-04 18:17:30 za 399 jest nowka w sklep.pws.com.pl wiec z ta cena mocno przegiales wiem ile powinien kosztowac taki map sensor wiec bez kitow mi tu. a najbardziej bym wolal z kupety turbo. |
pioban www.banymotorsport.pl Warszawa | 2006-02-04 18:34:58 Zwykły od integrale ci nie podejdzie?
ostatni sprzedalem za 200pln, został mi jeszcze jeden ,ale ma pbłamaną rurke. |
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2006-02-04 18:48:26 jaki ma zakres ten od integrale i jak mocno jest uszkodzony? |
pioban www.banymotorsport.pl Warszawa | 2006-02-04 20:03:13 nie wiem dokladnie jaki ma zakres mam taki sam w swojej turbina mi ładuje powyżej 1,2 myśle że ok 1,5 i jest OK,ale trudno cokolwiek powiedzieć bo mam coś podłubane grubo w kompie ,a jak Myszkier zobaczył turbine to powiedział że takie cuda robi sie do mocy 300ps.Wydaje mi sie że najbardziej potrzebny przy takich przeróbkach jest czujnik spalania stukowego. Mapsensor jest sprawny trzeba tylko wklejić rurke na poxipol od jakiegoś zwykłego. |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2006-02-04 20:17:42 Jak będzie miał wszystko odpowiednio wystrojone to czujnik stukowego jest niepotrzebnym badziewiem który co chwila wszczyna alarm i odcina, a to niewskazane w sportowych bolidach.
PS jak masz 1.5 bar to faktycznie bardzo dużo biorąc pod uwagę że seria ma ok 0,6 , do tego jakieś inne turbo masz??? |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2006-02-04 20:18:45 sorki Zoltar za OT a tak wogole Pioban co to za integrale dedra delta 8/16/evo???? |
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2006-02-04 21:27:57
na map sensorze powinna byc podana wartosc w kPa albo innych jednostkach. zobacz jaka to wartosc i po tym dojdziemy w jakim zakresie pracuje |
pioban www.banymotorsport.pl Warszawa | 2006-02-04 22:09:17 Kaza
seryjna integrale 8V ma 1,0 bara.0,6 ładuje póki nie zadziała zawór owerbost .te dedry,deltyi inne cc/sc to moje samochody(delta 8V a dedra ma 16V)Chyba to jest jasne. Turbine mam od EVO. Seryjna 16 tka integrale ma 1,2 bara, a z tego co kombinowałem więcej niż 1,7 nie naładuje. To co piszecie o czujniku spalania stukowego to bzdury,on nic nie odcina(chyba że wiecie o sportowych bolidach więcej niż ja). |
pioban www.banymotorsport.pl Warszawa | 2006-02-04 22:12:09 P.S
wartość sprawdze dopiero we wtorek, bo graty i integralke mam w garażu. |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2006-02-04 22:53:06 Pioban co ty za bzdury gadasz stukowy jest po to aby odcinać zaplon gdy mieszanka robi się za uboga i powstaje spalanie detonacyjne lub stukowe. Seryjne integrale ma 0.6 bar popatrz do danych technicznych tak samo 8v jak i 16v to że 8v ma manometr do 1.0bar a 16v 1.2 bar to nic nie znaczy liczniki tez mają do 240km/h(a vmax serii to ok 215) w tej chwili mam 2 integralki 1 ma 211ps doładowanie ok 0.63 bar druga ma 1.1bar moc ok 280ps miusiałem podnieść ciśnienie paliwa dość znacznie w tej drugiej bo stukowy odcinał ją już przy 5000obr na 1 biegu. Poza tym nigdy nie było oryginalnej dedry integrale 16vturbo one wystepowaly tylko jako 8vturbo, a tak wogóle to po co wg ciebie jest stukowy i jak dziala moze i ja się coś nowego dowiem ???? |
pioban www.banymotorsport.pl Warszawa | 2006-02-05 18:54:02 Kaza:
1.spalanie detonacyjne=stukowe 2.czujnik spalania stukowego działa w ten sposób że po prostu opóżnia zapłon każdorazowo o ok 2 stopnie.I nic nie odcina. 3.czytaj uważnie zanim coś napiszesz.posiadam:integrale 8v (1szt) ,dedra 2,0 16v s.w. LX(do sprzedania)1szt,CC sporting kit car 1szt,sc (jeszcze nie wiem co,może N może A)1 szt. 4.Jeżeli twoja 1 ma 211ps przy 0,63 to gratuluje ,tyle ładowała moja stara HF turbo 1,6 na gaźniku(chyba że masz tłoki od atmosfery) 5.jeżeli twoja 2 ma 280ps przy 1,1 to moja ma ze 400+VAT!!!!! 6. To są dopiero bzdury: (miusiałem podnieść ciśnienie paliwa dość znacznie w tej drugiej bo stukowy odcinał ją już przy 5000obr na 1 biegu) 7.Rozpisalem sie tylko dlatego,że dużo osób tutaj zagląda i później powtażeją takie bzdury |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2006-02-05 19:49:13 Otóz Pioban muszę cię zdiwić ale spalanie detonacyjne to nie jest to samo co spalanie stukowe poszukaj dokładnie w literaturze a dowiesz się jaka jest różnica kiedyś przez takie gadanie że to to samo musiałem iść na pop[rawkę egzaminu z silników, po drugie nie będę z tobą dyskutował apropo mocy samochodu który był badany na hamowni u goduli i ma założony profesjonalny techniczny manometr (samochód dla ścisłości nie jest mój ale naprawiamy go u nas to pojazd znajomego - mowa o serii 211ps) po drugie ta integrala którą ja mam nie jest moja pierwszą integralą i wiem co mówię odnośnie osiągów i modyfikacji które wykonałem we własnym zakresie, po trzecie stukowy faktycznie cofa troszkę ale podczas gdy doładowanie dalej wzrasta zapłon zanika dla bezpieczeństwa. Temat przerabiałem także u siebie w malcu działało to tak samo wywaliłem czujnik spalania stukowego skończylo się po drugie wywaliłem modół microplex bo ma odcięcie przy pewnych obrotach coś koło 6800, założyłem normalny i gicior. Te informacje które poisze znam z autopsji nauczyłem się na błędach nie powtarzam myśli gdzieś zasłyszanych. Ty jesteś mechanikiem??? Czy tytlko to że posiadasz samochopdy sportowe ma gruntować podkład twojej wiedzy?? Heh a co ma do tego gażnik i delta hf 4wd , ja miałem kiedyś malca na gazniku 903 i sprężarka dawała mi 0.8 no i co to ma do rzeczy, mam ducato które ładuje 1bar czy to ma jakieś znaczenie ładuje ci tyle na ile masz ustawiony waste gate lub blow off i na ile da rade sprężarka napompować. Jeszcze jedna sprawa możesz mieć nawet 800ps (brutto lub netto jak wolisz) w twojej to co mówisz jest śmieszne i tyle podstawą przy zwiększaniu mocy jest mapa wtrysku ją zmieniasz następnie zmieniasz ciśnienie paliwa jeśli to jest potrzebne, jeśli nie to nie bo masz dłuższe czasy otwarcia wtryskiwaczy, jeśli nie zmieniasz map to podnosząc cisnienie możesz efektywnie zwiększyć masę właściwą paliwa wtryskiwaną w tym samym czasie co przedtem. Zanim zaczniesz komentować to co ktoś inny napisał to po pierwsze pisz tak aby cię zrozumiano a nie żeby się wszyscy musieli domyślać co miałeś na myśli a po drugie oprócz czytania książek zajrzyj do garażu, pozdro to tyle ode mnie. |
pioban www.banymotorsport.pl Warszawa | 2006-02-05 20:15:21 W garażu siedze calymi dniami i dlatego w domu wiszą dwie szarfy mistrzowskie.
nie mam czasu na prostowanie czyjejś niewiedzy,ale sam przed chwilą potwierdziłeś że stukowy nie odcina: ''po trzecie stukowy faktycznie cofa troszkę ale podczas gdy doładowanie dalej wzrasta zapłon zanika dla bezpieczeństwa.'' Nie jestem mechanikiem , skończylem LO ,ale naprawiam różne integralki i buduje do SPORTU (nie mylić z KJS), bo w Polsce mechanicy prawdopodobnie mają takie pojęcie o sportowych samochodach jak ty. gdzie ja to napisałem?: ,,Heh a co ma do tego gażnik i delta hf 4wd '' bo jak zerkniesz jeszcze raz to tam jest tak: ''tyle ładowała moja stara HF turbo 1,6 na gaźniku'' Mam takiego klijenta co kupił gdzieś na południu 16v,i dostał do niej wykres z mocą 300ps,moja 8v nie wiem ile ma ale wciągam go nosem. Bez komentarza: ,,tyle na ile masz ustawiony waste gate lub blow off i na ile da rade sprężarka napompować'' Teraz Kaza przeczytaj POWOLI 2razy to co napisałem i możesz sie dalej bronić (rób jakieć akapity bo kiepsko sie czyta i kiepsko coś cytować) jak bedzie mi sie chciało coś napisać to jeszcze pogadamy. |
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2006-02-05 20:23:52 no niewazne kto do czego buduje. 500 zeta za uzywany map sensor to jakies nieporozumienie , jak 3 barowa nowke mam za 400 razem z wtyczka. to tyle ode mnie. mapy od coupe stoja po 50-100 zl ale sa ciezko dostepne i tyle. |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2006-02-05 20:50:32 spoko Pioban buduj dalej....więcej nie będę pisał bo nie chce mi się czytać twoich śmiesznych argumentów.
PS Do mnie za to przyjeżdzają jakieś padliny z "centrum" które trzeba reanimować bo spece przygotowywali do sportu. |
pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2006-02-05 20:59:09 heheh
ales im sie zoltar wpakowal w dyskusje
goscie gadaja o jakis doladowaniach, stukowych waste gate'ach a ten wyjezdza z komentarzem cen map sensorow
myslalem ze padne ze smiechu |