Kontrolka silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i dzisiaj po pracy wsiadłem do omegi, odpaliłem a po chwili zapaliła mi się kontrolka silnika. I tak nie miałem co na to poradzić więc wróciłem samochodem do domu. Silnik zachowuje się zupełnie normalnie, nie odczułem spadku mocy, ani innych anomalii. Nie wiem jak zczytać błąd bo 6pin gniazda diagnostycznego jest nie podłączony.
Silnik to Z22XE czyli układ wtrysku SIMTEC 71, ktoś potrafi mi pomóc, czy jedynie ASO? Może jakoś można skasować ten błąd inaczej niż techem?

Cytat:
2006-01-16 20:20:15, actom pisze:
Może jakoś można skasować ten błąd inaczej niż techem?

nie

Sama zgasła

Mam takie same obiawy raz się włancza i sama gaśnie przeważnie na gazie.
Niemam zamontowanego modułu który kasuje na bieżąco błendy.Ja rozłanczam akumulator raz na jakiś czas u mnie to się sprawdza Omega A.

jak długo błędy przetrzymywane są w pamięci ?
i czy naprawdę można zkasować je odłączając akumulator. jak długo ma być odłączony?

Cytat:
2006-12-06 11:26:59, krzychu_kolo pisze:
jak długo błędy przetrzymywane są w pamięci ? i czy naprawdę można zkasować je odłączając akumulator. jak długo ma być odłączony?

W Twojej Omedze wystarczy zdjąć klemę na 15min
Ale jeśli masz uszkodzony jakiś czujnik, to kontrolka nadal będzie Cię niepokoiła
Pzdr
Arielka

przed wymianą cewki i przewodów wraz ze świecami, podpinałem go pod kompa u mechanika. mówił że wszystko ok. SZCZERZE TO JA MU NIE WIERZE.
może nie bardzo się orientuje.
wyświetlało mu komunikaty, a nie jakieś kody numeryczne.
jak coś to się zastosuje właśnie zdjęcie klemy z akumulatora, może się zresetuje.