MotoNews.pl
0 Przywieranie uszczelek do drzwi (131665/0)

Przywieranie uszczelek do drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Teraz w okresach zimy strasznie przywieraja mi uszczelki do drzwi. Musze sie zmagac, zeby je otworzyc. Czy sa jakies sposoby na to?

na kazdej stacji paliwowej preparaty na bazie silikonu...

Możesz sprubować przejechać uszczelki Plakiem do tapicerki, bo jest tłusty i powinno pomóc!

Plak to jest dobry pomysl. Czesto stosuje go w srodku i na lato na zewnatrz. Ale czy zachowa swoje wlasciwosci w takie minusowe temperatury. Dajcie znac kto to jeszcze taki patent stosowal. Dzieki za info

Dobry jest zeż zwykły krem niwea, na paluszek cieniutko i posmarować uszczeleczke, pomaga przynajmniej u mnie

Ale wiesz, ze nivea zawiera wode i dlatego sie go nie poleca do twarzy na zime hehe

Wazelina techniczna ,gliceryna .Stosowałem teź zwykły płyn do
chłodnic ale działało tylko kilka dni .

Jak każdy krem zawiera ileś tam % wody, ja piszę, że u mnie pomaga i stosuje krem od paru lat i nigdy mi nie przymarzło, ale oczywiście są preparaty do uszczelek w każdym sklepie moto.

zgadza sie, PLAK tez dziala...

Ja tam od zawsze smaruje uszczelki wazeliną techniczną,nawet dzisiaj też nasmarowałem,tylko ją pierw podgrzałem na kaloryferze.Nie znam trwalszego sposobu.

polecam preparat ktory zwie się "uszczelka" firmy Auto Land naprawde dobrze sobie radzi. wystarczy raz użyc i całą zimę spokój

Cytat:
2006-01-17 17:48:10, kielkac pisze:
zgadza sie, PLAK tez dziala...

jedna uwaga. jest cos takiego jak PLAK MATOWY. on NIE JEST robiony na silikonie i pewnie nie bedzie dzialal...

Pamietajcie jednak ze co po niektore mazidla rozpuszczaja uszczelki i powoduja ze parcieja, pozdrawia

Wazelina techniczna, krem Nivea - sprawdzony (pomimo zawartości wody - działa) no i specjalne preparaty do uszczelek na bazie silikonu. wszystko przez kilkanaście lat sprawdzone i te trzy sposoby są pewne i działające

Witam!

Krem do rąk glicerynowy-sprawdzone.
Wazelina techniczna- sprawdzone.
Preparaty do uszczelek- też.
W razie braku dwóch ostatnich można pożyczyć krem od dziewczyny/żony/kochanki/sąsiadki/...

A trza było wyszukiwarke odpalić

ps. Modzie, modzie, pokaż rogi.... można to skleić w jedno?

Cześć. Ja używam specjalnej szminki,wazelinka przezrocztsta nie brudzi ubrań. Załatwiłem sobie to od producenta okien plastikowych.Oni to stosują do konserwacji uszczelek w oknach ,sprawdza się w samochodzie.