MotoNews.pl

Szpachtel do felg ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem już na nowy sezon felgi w dobrej cenie, ale do poprawki, gdyż same ranty są miejscami zjechane od krawężników.
Koła są proste także nie chcę oddawać ich do zakładu tylko sam porobić.
Trochę zeszlifuję i z tego co wiem to do pokrycia stosuje się też szpachtel, ale najlepiej jaki?

Cytat:
2006-01-17 19:07:44, Szczota325 pisze:
Kupiłem już na nowy sezon felgi w dobrej cenie, ale do poprawki, gdyż same ranty są miejscami zjechane od krawężników. Koła są proste także nie chcę oddawać ich do zakładu tylko sam porobić. Trochę zeszlifuję i z tego co wiem to do pokrycia stosuje się też szpachtel, ale najlepiej jaki?

ja niedawno szukalem felg i mialem na oku jedne z lekko obdrapanymi rantami wiec podjechalem do zakladu regenerujacego felgi i wycenili naprawe od 30 do 50zl od sztuki z tym ze nie szpachla ale ale tam gdzie to mozliwe przetoczenie a przy wiekszych ubtykach naspawanie, regeneracja calej felgi z uzupelnieniem ubytkow i nowym lakierem 100-150zl. ale i tak ich nie kupilem wiec jaki bylby efekt to nie wiem...

o szpachlu do felg to nawet nie slyszalem!

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-01-17 19:49:39 ]

Cytat:
2006-01-17 19:48:52, tolo84 pisze:
o szpachlu do felg to nawet nie slyszalem! [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-01-17 19:49:39 ]

Szpachla do aluminium?
Tak mi sie wydaje ze szybko by tej szpachli na feldze nie było..

Wystarczy kupić szpachle aluminiową, taką samą jak do wypełnien karoseryjnych, i ta będzie się trzymała, bo to jest prawie jak aluminium. Nie będzie pękąć, lepiej się trzyma. Bo te żółte to są stosowane jako końcowe wygładzanie i to do felg się nie nadaje bo jest za kruche.
Kup szpachle aluminiową i po sprawie.

a czym sie je pozniej maluje, bo chyba trzeba i gdzie kupic taka szpachle aluminiowa, bo nigdzie nie widzialem?

Gdzie w Wa-wie znajde dobry zaklad od regeneracji alufelg?

Taką szpachle możesz kupić w sklepach z lakierami samochodowymi. Jeśli chcesz je później malować sam to kup podkład, lakier w odpowienim kolorze i laker bezbarwny. Felgi maluje się tymi samymi lakierami co karoserie, jedynie co to u lakiernika użyli by specjalnego podkładu do felg (120zł/ 1l) lub jak byś oddał do regeneracji do jakiegoś zakładu, to mogą Ci je zrobić pieocwo, czyli takim specjlanym proszkiem który potem pod wpywem ciepła rozpuszcza się i "laminuje" całą felge , tak jak to robi się fabrycznie przy produkcji alufelg.