MotoNews.pl

OT: Fotele "lotnicze" PF 126

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z góry sorry za totalny OT, ale nie wiem gdzie szukac pomocy.
Pamiętacie, były w sprzedaży takie fotele "lotnicze" do maluszków (typowe ogłoszenie z tamtych czasów: pf 126p, fotele lotnicze, palony z kluczyka, stan idealny ). Niewygodne były jak cholera, do kupienia na giełdach samochodowych czesto na wymianą.
I moje pytanie - czy ktoś moze wie kto te fotele robił i czy jeszcze sa produkowane? Za pomoc - duża flaszka.
Uwaga - nie chodzi mi o profesjonalne kubełki tylko o taki typowy WT.

Tak przy okazji - interesuja mnie tez producenci innych akcesoriów do 126: wydechy, wałki rozrządu, kierownice itp.

[ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2006-01-17 20:38:29 ]

[ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2006-01-17 20:39:06 ]

Moze w niedziele skocze na giełde do gliwic.. to poszukam. Wydechy produkuje ZSM Polmo w Brodnicy. Wiele rzeczy nadal w Bielsku B. (szczeki bebny) Jak podskocze na sklep to oblookam co gdzie jeszcze klepią.

Cytat:
2006-01-17 20:36:57, Navi pisze:
Pamiętacie, były w sprzedaży takie fotele "lotnicze" do maluszków (typowe ogłoszenie z tamtych czasów: pf 126p, fotele lotnicze, palony z kluczyka, stan idealny ). Niewygodne były jak cholera, do kupienia na giełdach samochodowych czesto na wymianą.

Eee tam Navi, nie znasz sie Pojeździłbyś na normalnych maluchowych fotelach to byś zmienił zdanie, te są dopiero niewygodne Ja mam lotniki, sądze że rzemiosło, ale sobie je chwalę.
Ale do rzeczy, jako wyposażenie fabrycznie do maluchów siedzenia lotnicze dostarczał Inter Groclin, i te były naprawde super, do tego bardzo trwałe, ale chyba juz ich nie robią, tak samo jak bardzo wygodnych foteli do polonezów, no chyba że na specjalne zamówienie za cenę z kosmosu. Ale spróbuj zapytać.
Obecnie to już chyba tylko rzemiosło można normalnie kupić, jakiś rok temu nawet widziałem w Rybniku w sklepie z częsciami do maluchów chyba po 80 zł sztuka, całkiem ładne.

-----------------
czasem tu zaglądam

Na Mysłowickiej Giełdzie kumpel właśnie wymieniał fotele. To znaczy oddał swoje stare, wypierdziane seryjne taborety a wziął "nowe" właśnie lotnicze - oczywiście za dopłatą

Te lotnicze mają jeden duzy feler... nie da sie odchylic do konca foteli w przód.. bo są tak wysokie e chaczą o dach...

Dzięki z apomoc. Ale jedno wyjaśnienie - intersują mnie akcesoria "tjuningowe" np wydechy nietypowe, wałki z przerobionymi krzywkami itp. Może być WT albo półprofesjonalne.

U mnie w miescie jest człowiek co przygotowuje samochody do sporty, specjalizuje sie własnie w fiatach, teraz głównie "sejczento" ale kiedys były też maluchy, swojego czasu u niego mozna było kupić takie akcesorja jak sportowe wałki itp.

Cytat:
2006-01-17 21:49:13, Navi pisze:
Dzięki z apomoc. Ale jedno wyjaśnienie - intersują mnie akcesoria "tjuningowe" np wydechy nietypowe, wałki z przerobionymi krzywkami itp. Może być WT albo półprofesjonalne.

Czyżbyś kupił malucha
Przejżyj forum maluchowców. Myśle że znajdziesz tam odpowiedzi na nurtujące Cie pytania. Nie zrażaj sie poziomem niektórych wypowiedzi

-----------------
czasem tu zaglądam

ja u siebie w maluchu mialem fotele "lotnicze" i musze powiedziec ze są bez porównania wygodniejsze od normalnych pozatym wyglądają dużo lepiej-co do kupna to na łódzkiej samochodówce w niedziele jest ich pełno

Ktoś napisal ze mu fotel chaczył o dach-rozumiem ze to byl zart-bo u mnie do dachu to jeszcze ze 20-30cm zostawalo

Pozatym mialem kiedys okazje rozebrac taki fotel "lotniczy" od malucha i widzialem jego konstrukcje-mam gdzies nawet na kompie fotki-jak komus zalezy to moge poszukac i je wrzucić

Co do tych lotniczych foteli to sa to zwykłe fotele-tzn zwykły stelaż-od normalnego maluchowego fotela tyle że jest dospawany w górnej czesci oparcia kawalek wygietej rurki która jakby go przedłuża-generalnie pic na wode foto montaż

ale tak jak mówie-taki fotel jest znacznie wygodniejszy a i wygląd tez jest lepszy

Żeby niebyc gołosłownym pokazuje fotki super konstrukcji foteli
lotniczych w maluchu-jest to poprostu kilka pretów dospawanych
do normalnego fotela od malucha
MIMO WSZYSTKO TAKI FOTEL SIE ZNACZNIE LEPIEJ PERZENTUJE
I JEST DUUUŻO BARDZIEJ WYGODNY

Image Hosted by ImageShack.us">

Image Hosted by ImageShack.us
">