| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2006-01-17 21:48:14 Wiele było domysłów w tej kwestii, co wybrać, oczywiście ci szczęśliwcy, których stać na xenony i wszystkie pierdoły z nimi związane nie mają problemu, pozostali dumają czy warto wydać na soczewki od 600 do 1500(nowe) PLN, soczewki DEPO pomijam, ale o tym później.
A więc mogę powiedzieć, iż warto- lepiej świecą, pomimo braku stwierdziłem, iż poświęcę trochę czasu i wam to pokaże: Zawsze pierwsza fotka to stare lampy z żarówkami 100 W (wiem wiem) druga to nowe (używane) soczewki (jakieś badziewiarskie żarówki kupione na CPN firmy OSRAM zgodne z prawem), zdjęcia zrobione mniej więcej w tych samych miejscach tak samo aparatem i miej więcej o tej samej porze, różnica między nimi to 1 dzień.
drugie
trzecie
czwarte
no i coś co dla niektórych jest najistotniejsze wygląd, ja dodatkowo zmieniłem grill na typ kamei:
efekty oceńcie sami. A teraz o DEPO, gdyż już poważnie się zastanawiałem nad ich zakupem gdy nie mogłem znależć hela, są do dupy sami handlarze o tym mówią jak są nowe to jeszcze w miarę poświecą przez ok 0,5 roku a później lipa, świecą gorzej od klasycznych lamp, używane po próbnym założeniu (znajomy się namęczył) dawały tak słabe światło iż sam byłem w szoku. Niestety nie miałem aparatu aby zrobić zdjęcia, uwierzcie nie warto, lub nie wierzcie i przekonajcie się na własnej skórze. pozdrawiam. |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2006-01-17 22:19:46 efekt naprawdę widoczny
rzeczywiście nie ma co się zastanawiać nad kupnem, o ile ma się tyle kasy . A co myślisz o montowaniu soczewek w starych lampach? Czyli wywalasz stary obłyśnik a montujesz soczki. O ile jest przy tym dużo pracy i poświęcenia czasu o tyle jest dużo mniejszy koszt.
No i oczywiście trzeba mieć o tym pojęcie pozdro |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2006-01-17 23:14:50 Diro: dzięki, nawet nie wiesz jak mi pomogłeś w pewnej decyzji ![]() |
DrA ![]() eS ... | 2006-01-17 23:53:21 W Sztruclu bylo tak:
zwykle lampki - makabra depo soczewki - makabra makabry hella soczewki - odpuscilem bo to polsrodek xenon - heheheh
Nie zaluje ani zlotowki z wydanych 1500zl |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2006-01-18 06:07:57
|
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2006-01-18 09:32:22
koszt jest mniejszy ?? niby jakim sposobem ?? tylko plastikowa obudowa jest ta sama a reszta no chyba że kupisz soczewki z połamanymi uchwytami taniej innej opcji nie widze |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2006-01-19 17:36:31 dobre soczewki kupisz już za 100 zl, np na allegro. Nie sądzę aby koszt soczek, przeróbki, kabli itp pierdoł przekroczył chociaż 500 zl.
Oczywiście można tu polemizować jakie soczewki i jak to będzie wyglądało i jeszcze jak to będzie wszystko robione. Ale na pewno się da to zrobić taniej. |
kielkac | 2006-01-19 22:43:05
w omie 3000 sa dodatkowe dlugie, a w seniu nie bylo czegos takiego? |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2006-01-19 22:56:07 albo ladujesz bixenon albo przerabiasz lampy z światłami dalekosiężnymi (dodatkowe lustra po wewnętrznej stronie auta, tzn bliżej grilla masz odbłyśnik i oddzielną żarówkę) |
Twister31 Omega B Mrągowo | 2006-01-19 23:42:08 Dzięki misiek71, sprawdzę czy dam radę, a przeklinać to będę na pewno ![]() |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2006-01-19 23:47:57 Nie tylko omy 3000 mialy dodatkowe lampy dalekosiezne,tzw. dopalacze Mozna wszystkich oslepic. |
misiek71 Opel Omega B 2,5 TD ... Wrocław | 2006-01-20 00:58:05
W tych miejscach gdzie naruszysz obudowe (odksztalci sie) to naloz wiecej kleju niech lepiej wyplynie, ale dobrze uszczelni - wtedy lampy nie beda ci parowaly. Klej ktory wyplynie po zastygnieciu zetnij nozykiem
Milej walki z lampami
pzdr krzysiek |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-01-20 15:15:40 kazdy senio ma dopalacze ale czy one nie beda same za slabe czy np mijania i dopalacze ? |