Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2006-01-18 22:45:46 Jak by lało do oleju to dostął by dwóch stanów i było by perpetum mobile ![]() A dymi jakoś szczególnie?? Może śmierdzi cosik?? |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2006-01-19 06:48:12 Jeśli pod machą jest ok to szukaj pod autem |
szfystack TOYOTA DRIVER TOYOTA STARLET EP70 Warszawa Kobyłka | 2006-01-19 09:11:43 a może po prosu w nocy ktoś od Ciebie "pożycza" paliwo??? |
toyota_user Toruń | 2006-01-20 20:20:03 Wybacz kolego, ale nie robie sobie jaj......wiem ze wydaje sie to dziwne ale tak jest. Juz 3 mechaników ogladalo ten samochod i kazdy rozklada rece, paliwo naprawde znika.....Zastanawiam sie czy jest jakaś mozliwosc by trafialo ono do wydechu?? A z butelka coz dziwnego, tak jak Wy nie wierzyłem w znikajace paliwo, aby to sprawdzic wsadzilem przewod paliwa do butelki z benza i wszystko bylo widac...
Jeszcze raz chce powiedziec ze nie robie sobie tutaj z nikogo jaj, poprostu mam taki dziwny problem, przy ktorym kazdy rozkłada rece...widze ze i tutaj nikt nie potrafi sensownie odpowiedziec na to pytanie...a samochod byl ogladany na kanale, w suchym garazu(odpalony oczywiscie) i nawet kropla benzyny nigdzie nie spadla...przyznaje ze z wydechu mocno kopci i nie wiem czy to wynik zimy czy moze paliwo gdzies tam leci do tlumnika?? Chcialbym powiedziec jeszcze temu Panu, ktory uwaza ze robie sobie jaja, iz jestem laikiem w dziedzinie motoryzacji i moje metody moga mu sie wydac smieszne, ale probuje cos wykombinowac jezeli mechanicy nie daja rady, a nie stac mnie na profesjonalny zakład... |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2006-01-21 14:05:28 Sorry Kolego ale tak mi sie wydaje bo... Jesli nie ma wycieków to musi się gdzieś spalać. Masz silniczek 1.3 litra więc nawet biorąc poprawke na wieksze spalanie to nie jest fizycznie możliwe żeby wciągał aż 20 litrów na setke. Musiałbyc mieć powiedzmy 3 litry to wtedy może by było to prawdopodobne.
Poza tym mówisz że nie stać cie na " profesjonalny zakład" ale policz ile kasy idzie z dymem jak wciaga ci te 20 litrów? Jeździć niepodobna przy takim spalaniu ( w końcu to nie Jaguar)) . A więc na twoim miejscu zaryzykowałbym nawet ASO Toyoty niech stwierdzą co jest i przedstawią ci koszty naprawy. W każdym razie odradzam ci jazde bo z paliwem żartów nie ma, może być tak że skopcisz bryke o Twoim bezpieczeństwie już nie wspomne . Pozdrawiam. p.s. Biorąc pod uwage wiek samochodu to najbardziej prawdopodobny jest wyciek , możliwy jest każdy wariant. Aczkolwiek nie wierze żeby profesjonalny serwis tego nie wykrył - samochody z tego okresu są stosunkowo "proste". Też mam czasami problemy "nie do rozwiązania" aczkolwiek nie tak krytyczne i nie zagrażające bezpieczeństwu użytkowania samochodu. [ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2006-01-21 14:13:05 ] |
![]() paniol2005 TOYOTA FRIEND Renault Scenic Ruda Śląska | 2006-01-22 07:57:17
A śmierdzi paliwem z wydechu? Taka ilość paliwa nie może zostać do końca spalona w normalny sposób-policz ile silnik potrzebowałby powietrza,przy pojemności 1,3 to jest nie możliwe. Więc jeśli nie śmierdzi z wydechu to paliwo gdzieś wycieka. |
toyota_user Toruń | 2006-01-23 18:54:15 a czy weżyki ktore sa wokol gaznika(ktorymi rozchodzi sie powietrze i paliwo chyba tez) moga byc przyczyna?? sa cale ale chodzi mi o ich zle podlaczenie. oraz "puszki" z ktorymi sa polaczone, dmuchajac w nie stwierdzilem ze w jednej w ogole nie ma przejscia, a oznaczenia na nich sa takie S - wchodzi wezyk a z drugiej strony jest X i Y i nie wiem co to oznacza...tzn co jest co....
|
toyota_user Toruń | 2006-02-06 21:25:54 zakladajac ze jest to wyciek, to gdzies to paliwo musi wyciekac....ma ktos pomysl gdzie jesli nie leci z baku ani przewodami wokol pompki....moze to byc jakas czesc mechaniczna??
|
![]() paniol2005 TOYOTA FRIEND Renault Scenic Ruda Śląska | 2006-02-07 08:32:20
Jeśli nic nie widać to powoli: może uszczelka pod głowicą-sprawdź czy nie przybywa oleju albo płynu chłodniczego |
![]() paniol2005 TOYOTA FRIEND Renault Scenic Ruda Śląska | 2006-02-07 08:33:38
Jeśli nic nie widać to powoli: może uszczelka pod głowicą-sprawdź czy nie przybywa oleju albo płynu chłodniczego |