Lada Super 2000 Rally - czy to jeszcze Lada ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Podaje za Rallyonline.pl
Samochód ten wyposażony jest w 2-litrowy silnik Opla, bez turbodoładowania o mocy 262 koni, a skrzynia biegów - tak jak we wszystkich S2000 - „wzięta” jest od Sadev’a. Zawieszenie jest całkiem nowe, zaprojektowane w fabryce VAZ.

http://www.rallyrus.spb.ru/gal3/categories.php?cat_id=106

Czyzby skonczyly sie ruskim pomysly na silniki ?? Watpie.. tylko dlaczego wlozyli Opla.. Moze jednak potencjal technologiczny sie skonczyl.. albo poszli na latwizne

Cytat:
2006-01-19 00:09:32, humel pisze:
(...) Czyzby skonczyly sie ruskim pomysly na silniki ?? Watpie.. tylko dlaczego wlozyli Opla.. Moze jednak potencjal technologiczny sie skonczyl.. albo poszli na latwizne

Nic nie chce mówić, ale kiedy one były? (tzn. te pomysły ).
Silnik w klasyku ~ z fiata, w samarze zaprojektowany przez biuro porsche, nawet silnik do nivy 1.9 diesel pochodzi z peugeota:]

silnik 2.0 16v ma bardzo buże możliwości.jest opacowanych wiele konstrukcji sportowych na bazie tego silnika,a budowanie od zera silnik zabiera bardzo dużo czasu i pieniędzy i do końca nie wiadomo co wyjdzie.łatwiej kupić silnik od OPC z homologacią do danej klasy,włożyć i gotowe.wiele firm tak robi

Poza tym, to pewnie ten sam silnik opla, który jest w tej najmocniejszej 110tce i ten sam, co siedzi w ładzie 2.0 cabrio ze szklanym dachem, więc wszystko podyktowane jest po prostu kasą

Dlaczego włożyli od opla?Przecież Vaz już od dawna należy do GM.Po prostu stworzyli auto w oparciu o dobrze sprawdzone rozwiazania.Według mojego katalogu motoryzacyjnego Samochody Świata 2006,w fabryce Vaz trzepią Ople Astry II i nowe Niwy pod swojsko brzmiącą dla Rosjan nazwa - Chevrolet.A poza tym silnik 2.0 o mocy 150 KM produkcji GM/Opla siedział już w modelu 2110

Ato jak wam sie podoba??

to mi się najbardziej podoba... chyba tak u siebie zrobię

Przynajmniej nie będziesz miał syfu w schowku, tylko gdzie dasz CB??
DEx

Może mi ktoś przetłumaczyć te psie pierścienie? "6 Speed dog ring gearbox" .

Witam
Cytat:
2006-01-29 02:25:46, Race_D pisze:
Może mi ktoś przetłumaczyć te psie pierścienie? "6 Speed dog ring gearbox" .

Wydaje mi się że chodzi o 6 biegową skrzynię kłową?