MotoNews.pl

{sprzedam}walki rozrzadu argenta 2.0 i.e

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie dwa walki seryjne z argenty wtryskowej, na wydechowym naped zebatki rozdzielacza zaplonu, stan walkow bardzo bdb, sprawdzone w zakladzie Revar u pana Halczynskiego, 150 zl. komplet

Rewar

to przez ciebie paVlus

A czy te walki podejda do FiataCoupe 2.0 16V NA ?

Mysle ze podejda tylko musisz pozaginac trzonki zaworow zeby 1 krzywka otwierala dwa zawory.

Brakujące krzywki można dospawać.

Nie ma takiej mozliwosci , kolega szuka cos z 2.0 16v n/a fiat/lancia

Cytat:
A czy te walki podejda do FiataCoupe 2.0 16V NA ?

A co się stało z orginalnymi ??
może trzeba je poprostu zregenerować ??

Cytat:
2006-01-19 18:43:51, pavlus pisze:
A co się stało z orginalnymi ?? może trzeba je poprostu zregenerować ??

Hmm walki z n/a w silniku turbo daja spore efekty , wiec o to chodzi

roznica w walkach z silnikow 8V jest taka ze te z n/a maja wyzsze krzywki o 2mm.a katy sa te same.

to mozna zrobic u halczynskiego na swoich wlakach poprzez zmniejszenie promienia kola podstawowego.

a czy to taka rewelacja bedzie to mi sie nie wydaje.
bo jak naladujesz do cyl mieszanki pod cisnieniem to raczej wieksze otwarcie zaworu nie da za duzego efekty.

lepiej podniesc cisnienie doladowania.

nie wszystko da sie osiagnac wiekszym dmuchnieciem :p

p.s.

a z tego co zrozumialem on potzrebuje walki do 2.0 16V turbo
i chce zalozyc 2.0 16V n/a dla lepszego kopa
jest w tym metoda
ale jast jedna zasada jak turbo tak i n/a do walka tzreba zrobic silnik

To ma byc auto z moca powiedzmy ponad 300km , Ci co robia wiedza co to tuning , jedynie waleczkow szukamy bo trudno je znalesc , tak wiec jakby ktos mial/widzial prosze o kontakt

Skoro Ci co robia wiedza co to tuning to powinni wiedziec gdzie/jak sie rzezbi walki ktore trudno znalezc na rynku.

Cytat:
2006-01-19 22:18:37, DeviLL pisze:
To ma byc auto z moca powiedzmy ponad 300km , Ci co robia wiedza co to tuning , jedynie waleczkow szukamy bo trudno je znalesc , tak wiec jakby ktos mial/widzial prosze o kontakt

eee takie fachmany i nie umieja znalezc walkow eeeee

ja to u siebie zrobilem tak. wzielem dwie bele drewna bukowego.
zapodalem to na tokarnie i rzezbilem rzezbilem rzezbilem a chyba ze 2 tygodnie non stop ale waleczki mam takie ze mucha nie siada

moze i oni cos wyrzezbia ale zastanawiam sie czy brzoza nie bedzie lepsza...

sory nie moglem sie powstrzymac

panowie offtopowcy kupowac walki albo znalesc mi klienta na nie albo szatafaka to nie temat hydeparkowy

Heh w kazdym temacie gieldy , sa ludziki ktore tylko dogaduja a nic nie kupuja/sprzedaja , zenada . Jutro pewnie bede miec te walki , liczylem ze ktos jednak chce tu zarobic , coz mylilem sie , tutaj nic poza kpina sie nie znajdzie

Cytat:
2006-01-19 22:53:06, DeviLL pisze:
Heh w kazdym temacie gieldy , sa ludziki ktore tylko dogaduja a nic nie kupuja/sprzedaja , zenada . Jutro pewnie bede miec te walki , liczylem ze ktos jednak chce tu zarobic , coz mylilem sie , tutaj nic poza kpina sie nie znajdzie

bo widzisz takie forum same emeryty tu siedza i "pseudotunigowcy"
Cytat:
Ci co robia wiedza co to tuning

i nie wiedza jak i gdzie zdobyc waleczki....

pozdrawiam i koncze ot. i niech ktos kupi walki zeby bart byl zadowolony

PG a co ma tuning do sprzetu,ktory trudno znalesc ? NO ja wiem ,ze tu wiekszosc to fani maluszkow,fiatow 125 (kiedys mialem oba te wozy) i jak slyszycie ze ktos ma sporo lepsze/mocniejsze auto to wam zal cos tam sciska , ale jesli ktos potrzebuje czesci to moze lepiej pomagac niz wysmiewac.

Cytat:
2006-01-19 23:25:38, DeviLL pisze:
PG a co ma tuning do sprzetu,ktory trudno znalesc ? NO ja wiem ,ze tu wiekszosc to fani maluszkow,fiatow 125 (kiedys mialem oba te wozy) i jak slyszycie ze ktos ma sporo lepsze/mocniejsze auto to wam zal cos tam sciska , ale jesli ktos potrzebuje czesci to moze lepiej pomagac niz wysmiewac.

eee no przecierz kazdy dobry mechanik ma swoje zrodeko czesci i swoje kontakty i wie gdzie trzeba pytac zeby cos kupic ....
eee ja tam na moc nie narzekam zarowno w jednym jak i drugim fiacie
mi tam nic nie sciska. moze masz lepsze moze i mocniejsze kto wie.
ale widzisz ja mam takie zajebiiste uczucie ze wszystko od poczatku do konca zrobilem sam (A nie ten ktory sie zna na tunigu i bierze za to pieniadze) a i nowy oryginalny walek tesz znalazlem wystarczylo poszukac tu i tam. jezeli myslisz ze tu wszyscy sie rozlgladaja za czesciami do "kupe" fiata to sie myslisz o ja mysle ze na tyle ile mogli to ci pomogli., amen koniec ot

[ wiadomość edytowana przez: PG dnia 2006-01-19 23:35:41 ]

Cytat:
2006-01-19 23:25:38, DeviLL pisze:
(...) ja wiem ,ze tu wiekszosc to fani maluszkow,fiatow 125 (kiedys mialem oba te wozy) i jak slyszycie ze ktos ma sporo lepsze/mocniejsze auto to wam zal cos tam sciska (...)

Następny, który rozgryzł dlaczego jeździmy starymi, rozlatującymi sie rupieciami.
BTW - podobno przedni napęd jest dla kobiet w ciąży i matek karmiących...

ps. Mam czysta koni, nikt mnie nie dogoni!
ps2. Bart, pokaż fotki wałków bo tu OT robią a klient nie widzi co chce kupić.