MotoNews.pl

Szarpie (dusi) sie na 2 biegu!jaka jest przyczyna???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!tak jak w tytule i dzieje sie tak tylko i wylacznie na 2 biegu! wrzucam 2 idaje gazu a on tak szarpie jak by sie dusil co moze byc tego przyczyna

ale przy jakich obrotach ja tak mialem wymienilem swiece i przewody i problem znikł

zauwazylem ze jak na 1 biegu dam gazu tak do 4-5 tys.obr. i przy przelozeniu na 2 bieg dam konkretnie na pedal gazu to sie tak nie dzieje!!! ale jak zmieniam biegi spokojnie tzn. 2500-3000 obr. i delikatnie daje na gaz to sie tak dzieje!!!

filtr powietrza ???
silink ciepły - zimny ?

dzieje sie tak zarowno na zimny jak i na cieplym silniku!!! a filtr powietrza jest sportowy k&n.

up!

mam to samo ale na gazie moze to jakas zimowa przypadlosc essich

Ja miałem to samo, elektryk określił to tajemniczym mianem 'żmija'. Wyciagnal przewody WN costam podłybał przy nich i przy kopułce, przeczyścil sam nie wiem co robił, po 10 minutahc ząłożył i skasował 30 zł. Wszystko było ok. Mi szarpał jak przy predkosci obrotowej rzędu 1,200 tak do 2,500 wciskałem mocno gaz. Na wyzszych obrotach bylo ok, tak jak piszesz, wiec to pewnie to samo

serwus uważam że to nieprawidłowe ustawienie zapłonu. ustawić zapłon zgodnie z instrukcją i bedzie dobrze. sprawdz jeszcze świece zapłonowe. pozdrawiam

racy - a kiedy ci sie to działo na ciepłym czy zimnym

zgadzam sie z kolega to raczej zapłon tak samo było w oplu omedze znajomego, zapłon się rozregulował,ale i przewody WN warto by sprawdzić
Cytat:

Miroslaw5 Wysłany: 2006-02-03 17:18:08

serwus uważam że to nieprawidłowe ustawienie zapłonu. ustawić zapłon zgodnie z instrukcją i bedzie dobrze. sprawdz jeszcze świece zapłonowe. pozdrawiam

Cytat:
2006-02-03 18:28:53, czester pisze:
racy - a kiedy ci sie to działo na ciepłym czy zimnym

I na ciepłym i na zaimnym, na benzynie (gazu nie miałem)

on ma cewke idukcyjna ............ mozesz sprawdzic czujnik polozenia walu kable swiece ewetualnie cewke i powino byc ok a jak z filtrem paliwa? a jaki masz silnik 16V? i czy na gazie?

[ wiadomość edytowana przez: bob_cabrio dnia 2006-02-03 22:27:11 ]

silniczek mam 1.6/16v ale pierwsze co zrobie to filtr paliwka!!