MotoNews.pl
11 Na jaki kolor malowac silnik (132007/132)

Na jaki kolor malowac silnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie. jako ze rozebrany, poczyszczony, czesci beda w przyszlym tygodniu, wiec mam czas i mysle zeby pomalowac przy okazji. kobieta mnie meczy zeby na rozowo, bedzie obciach czy nie?tylko nie pisac zebyscie se zwalili jakbyscie taki silnik zobaczyli....

ale zapytaj ja czy to jej roz czy nie jej roz..... ja juz sie "zwalam" gdy widze taki "problem" zmuszajacy cie do utworzenia tego arcy.....posta

pomaluj na jaki kolwiek kolor byle było to ładnie, ja miałem kiedyś na zielono, ale sie poprudziło a teraz jest czerwono czarny, takie już blachy kupiłem bo moje umarły.
A tak na serio to widziałem gdzieś silniczek na serie czyli czarny z jakimiś elementami czerwonymi i całkiem fajnie to wygladało. A różowy hmmmm jak będzie taki to nie zapomnij o foto
ps. nie ważne jak wygląda ważne jak jedzie

ja mysle ze rozowy silnik bedzie ganksta

spoko, mialem mieszane uczucia co do tego kolorka. a wyszlo to tak ze moja kobieta ogolnie nie lubi tego koloru, ale kiedys jej wpadlo w jakim filmie "rozowe wygrywaja" no i tak zostalo jej. na ostatnim sciganiu (ogolnie to jest moj pilot ) byl malacz ktory mial wlasnie walniety silnik na rozowo. co prawda pisalo na nim podajze radecki motorsport jeszcze ale to szczegol

i jeszcze jedno. zwykly spray czy do wysokiej temeratury?? w w sumie na termostacie to cieplo jest. a kazdy mowi inaczej :|

[ wiadomość edytowana przez: comar dnia 2006-01-19 22:57:18 ]

zwykly starczy

Różowy może być ale koniecznie w mientowe grochy

Po co farba! Farba waży

Cytat:
2006-01-20 11:13:19, Smutny_Gizd pisze:
Po co farba! Farba waży

dokładnie polej wodą niech zacznie rdzewieć i bedzie ładny tjuninkowy kolor

Cytat:
2006-01-20 11:23:24, barakuda pisze:
dokładnie polej wodą niech zacznie rdzewieć i bedzie ładny tjuninkowy kolor

No i jak trochę rdzy odpadnie to i lżejsiejszy będzie

Eeee tam ... na różowo , jak nie masz się na czym wzorować , tu proszę bardzo :

Myślę , że każda część w innym kolorze będzie wyglądać naprawdę czadowo i jak tylko otworzysz machę na kjs-ie , to normalnie tłum gapiów - gwarantowany hehe , a tak na serio , to ja bym go walnął na czarny połysk i zawsze będzie ładnie wyglądał , do tego pokrywę zaworków alamuniową i będzie git , jest tylko małe ale... bedziesz musiał go często czyścić , żeby ten czarny fajnie się błyszczał... no chyba że nie zależy Ci na wyglądzie , to zostaw kolor rdzawy....
Pozdro. Piotrek.

nie no bez jaj :] ogranicze sie zdecydowanie do calej obudowy wentylatora i termostatu. pozatym teraz jest czarna i w nienajgorszym stanie jeszcze, ale jak juz rozebrane to czemu by nie. no i bedzie tak TJUNINGOWO wygladac, potem sobie jeszcze napisze bialym sprayem SPARCO no i bankowo 10 km wiecej !!!!

a to mój silniczek (teraz już leży wyciągniety bo montuje sie swapik wiec moge sprzedać )

A oto moje "firmowe" malowanie silnika
Wszystkie, które ode mnie wyjeżdżają są tak samo malowane

[ wiadomość edytowana przez: -SerU- dnia 2006-01-20 20:48:07 ]

Zastanawia mnie jakby wyglądał silniczek z białymi blachami... jakby był zawsze czysty to efekt mógłby być niezły, ale utrzymać silnik w nieskazitelnej bieli będzie bardzo ciężko
pozdro

ja mam zólto czerwony i moze nawet byc choc niestety mialo byc wiecej czerwonego mniej zoltego a wyszlo na odwrot i chyba zaluje ale jak zrobisz np.czerwono zólty (oczywiscie zywe kolory to bedzie tez dobrze ) a rozowy zalezy jaki odcien ale moze byc ciekawy

Chciałem założyc temat ale to w sumie jest coś zblizonego. Otóż chciałbym sobie wszystkie blachy wypolerować i nałożyć bezbarwny tylko to co mam teraz wyglada tak (nie róbie docinek odnośnie kolektora bo nikt mnie nie namówi aby je odkręcać po 23 latach - ukręcenie śrub to gwarant) a to moje foto obecne

mam pytanie - bawił sie ktoś w polerke zwykłej blachy? bo zaczełem kape zaworów i jest pełno bruzd i nierówności + deko rdzy (mowa o kapie zapasowej). Da sie to wypolerować na lustro czy lepiej dać se spokoj ? Wiem też że chromiarz by zdarł z emnie spodnie także wiecie

[ wiadomość edytowana przez: Graphic dnia 2006-01-20 23:26:21 ]

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Fajnie wygląda srebrna miska olejowa, ja malowałem farbą do felg fajnie sie błyszczy to co nie pomalowane wyczyścić i będzie pięknie, a malować hmm kolor jak kolor, zobacz co masz za farby, może leży jakaś niepotrzebna to ją użyjesz a czystośc to podstawa jak ma fajnie wyglądac, nie moge znaleśc fotek ale po jedym treningu to silnik czyściłem 4 godz jak był wyjęty masakra!!!!

Cytat:
2006-01-19 22:36:33, comar pisze:
jak w temacie. jako ze rozebrany, poczyszczony, czesci beda w przyszlym tygodniu, wiec mam czas i mysle zeby pomalowac przy okazji. kobieta mnie meczy zeby na rozowo, bedzie obciach czy nie?tylko nie pisac zebyscie se zwalili jakbyscie taki silnik zobaczyli....

mnie zaswsze zastanawiały takei posty
maujesz dla siebie czy dla innych
pomaluj na jki kolo r sie tobie widzi i tyle

maluje dla siebie, yno czy mnie wtedy zabardzo za homo nie wezma

takie male demo ...:

[ wiadomość edytowana przez: comar dnia 2006-01-21 14:05:27 ]