| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2006-01-20 11:04:25 Witam koleżanki i kolegów
Poświęciłem wiele czasu na przeglądnięcie tematów z Forum dotyczących problemów z zapalaniem auta. Objaw mam taki, że im zimniej to muszę więcej razy kręcić zanim zaskoczy. Wydaje mi się, że pozostaje mi jedynie sprawdzić ciśnienie paliwa. Stąd moje pytanie jak domowym sposobem (pod blokiem) można to zrobić aby wykluczyć taką możliwość? - Cewkę impulsatora wymieniałem latem przed wyjazdem do Bułgarii. - Przewody WN nie są stare ale już zamówiłem oryginalne. - Akumulator zdrowy - Komputer zresetowany - Dodałem denaturatu do benzyny by pozbyć się ewentualnej wody - Nie sprawdziłem jeszcze czujnika temeratury (z informacją do komputera). Prosze o pomoc i pomysły na rozwiązanie problemu z rozruchem zimnego auta. |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-01-20 11:20:29 Denaturat to chyba nie pomaga , parę lat wstecz jeździłem jeszcze "gaźnikowcem" i miałem problemy że był słaby, nie chciał wejśc na obroty, gasł. Profilaktycznie wlałem denaturatu (nie pożałowałem mu, wlałem całą butelke, a niech też ma cos z zycia ) i niestety nie pomogło. Jak juz totalnie nie dało się jeździć to podjechałem do warsztetu gdzie robili gaźniki, gość rozebrał żeby go przeczyszcić i po chwili mnie zawołał żeby pokazac mi co jest w środku, a w srodku pływała sobie woda, a obok pływał sobie denaturat i ani nie myslały sie wymieszać . Na moje zdziwione pytanie że denaturat nie pomógł na wodę odpowiedział mi też pytaniem "a pomogło?" i pokazał jeszcze raz ten gaźnik |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2006-01-20 11:48:57 To bym wykluczył. Pewnie kupiłeś denaturax lub coś podobnie brzmiącego a te podróbki to rozpuszczalniki a nie spirytus. Spirytus miesza się doskonale z wodą - rozpuszczalnik nie. Ja zawsze profilaktycznie w zimie stosuję denaturat. To sprawdzony sposób. Wiem że w sprzedaży jes wiele nowoczesnych środków, jednak ih działanie sprowadza się do tego samego.
W miedzy czasie znalazłem kilka postów gdzie przyczyny upatuje się w starych membranach parownika, które przepuszczają gaz pomimo rozruchu na benzynie i zaburzają mieszankę. Zastanawia mnie jednak czy przy założeniu, że elektrozawor odcinający gaz jest sprawne, taka sytuacja może mieć miejsce? |
Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2006-01-20 12:07:58 Piotrze_W...to nie zuzyte membrany reduktora tylko takiem male uszczeleczki wewn. jego przepuszczaja po jakims tam przebiegu lekko gaz! poza tym w takim przypadku gorzej zapala rozgrzane auto. Zimne pali bez problemu ! |
Piotr_W Daewoo Espero 2.0 CD Tarnobrzeg | 2006-01-20 20:00:01
To znaczy, że u mnie ten problem nie występuje?! |