Honda Civic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jutro jade obejrzec taki samochodzik i wzwiazku z tym moje pytanie czy ktos cokolwiek wie na temat tego autka , najczestsze dolegliwosci bolaczki itp itd , na co zwracac szczegolna uwage, no i co sadzicie o tej furce
HONDA CIVIC 1.7 CDTI sport 2004r.;
czarny met.;alu 169,elektr.,klima,ABS,
c.zamek,wspom.,4xpp,3drzwi.

[ wiadomość edytowana przez: _KoRaS_ dnia 2006-01-20 17:19:24 ]

Cytat:
2006-01-20 17:18:41, _KoRaS_ pisze:
CDTI sport

nieporozumienie

choc jesli chodzi o auta to podobno "niegrzebalne"

mozesz rozwinac ta mysl ??? silnik CDTI jest oszczedny 5 l ropy w trasie 6 w miescie a z 1.7 osiaga moc 100km co do oznaczenia sport to z tego co sie orientuje to chodzi tylko o stylistyke auta

padają skzynie biegów słuchaj czy nie szumi
gumy w zawieszeniu ale to dotyczy wszystkich
jeszcze będziesz miał rok gwarancji

bardziej mi sie zdaje ze sie chwalisz a nie pytasz sadzac po tym jak zareagowales na wypowiedz pomaranczy, przeciesz wszytsko wiesz z gory to po co pytasz...

honda ktora wyglada jak kupa i to jeszcze w klekocie. koras daj spokoj...

Po pierwsze nie chwiale sie bo to nie jest samochod dla mnie , poproszono mnie tylko bym na niego zerknal , zabieram go na zbieznosc sprawdze grubosc lakieru i takie tam a pytam bo nie mialem z taka furka stycznosci a wydaje sie byc przyjemnym ekonomicznym autkiem (btw ma byc dla kobiety )

Stasiu hapaj dzide

btw To co proponujecie 1.6 benzyna zamiast dego diesla ??? (wieksze nie wchodza w gre ze wzgledu na spalanie )

[ wiadomość edytowana przez: _KoRaS_ dnia 2006-01-20 18:05:18 ]

[ wiadomość edytowana przez: _KoRaS_ dnia 2006-01-20 18:19:01 ]

bierz w dieslu wlejesz do niego opału , oleju roślinnego i pojadzie

mialem pewna stycznosc z tym modelem ...i przyznam szczerze ze swojej kobiecie ani zadnej innej takiej bryczki bym nie zafundowal...z zewnatrz ochyda w w srodku jeszcze gorzej...nieprzyjemne plastyki, niemile w dotyku wykonczenie i takie tam..a w srodku czuje sie jak bym prowadzil jakiegos vana...i jeszcze ta ochydna plaska podloga jak w autobusie ....fuuu....zaproponuj raczej toyote corolle z tego samego roku

miałem przyjemnośc przejechać sie taki wozem i powiem że niejedna benzynka w dupe dostanie a przy tym nie rzłopie jak smok.jak dla kobiet to autko wsam raz ale to kwestia gustu bo jak dlamnie to nowa buda wyglada jak kupa nietoperza.a co do oleju roślinnego to na lato da rady tylko trza lac taki tani made by tesco jedna wade wali jak byś frytki smarzył

a ja przymierzam się do golfa III 1.9 tdi z '96 roku no i pomyślalem że też spytam co o nim powinienem wiedzieć??? podobno z reguly są to auta dość niezawodne ale może ktoś powie coś więcej...

Dawcy a masz juz upatronego czy dopiero sie rozgladasz? Jezeli cos moge Ci przyprowadzic, dzisiaj wlasnie jade po jednego a za 2 tygodnie po nastepnego + cos dla mnie.

bardziej ekonomicznie: vw golf to teraz praktycznie najbardziej chodliwy temat, tak jak zaczalem sie w to bawic ze znajomym ktory siedzi w tym juz 2 lata, to widzac ze sproawdza wlasnie takiego golfa w jak najlpeszym stanie i pocji, to praktycznie jednego dnia przyjezdzamya drugiego dnia jest kupiec. I akurat niektoreegezmplarze wygladaja jak z salonu. Wsumie troche sie przekonalem do tego modelu, no i 220 na autobanie zamyka

[ wiadomość edytowana przez: toki dnia 2006-01-20 21:28:58 ]

no wlaśnie tak do końca to jeszcze nie ale mam już kilka ofert. w niedziele pojade to obejrzeć a w sprowadzanie to też sie kiedyś bawilem i wiem gdzie co i jak tylko że nie mam na to czasu jakby co to dam Ci znać

Co by kto tu pisał Turbo diesle te nowej generacji to najlepsze silniki do dupowozów, krecisz do 3 tys spala to mniej od malucha, ma kupe niutków.

no ja poluje na jakas ładnie utrzymana astre gsi w fajnej opcji. ale tak jak mowi mi znajomy, jak nie znajdujesz tego co chcesz to bierz golfa, szkoda wracac z niczym a golfa zawsze sprzedasz

W tej civice ten szport paket to chyba bajery typu szwy z czerownej nitki na siedzeniach, gałce biegów i kierownicy, białe zegary i jakieś zmienione zderzaki...znaczy taki TypeR z Biedronki.

Kwadrat nie mówisz czasem o tym najnowszym modelu co z przodu wygląda jak startrek ?

A co do Golfiana 3 TDi auto super, jak ktoś sie przemoze stereotypom 3 pasków , znajomy zciągnął z zachodu i jest bardzo zadowolony pali 5l i ciągnie na kazdym biegu.

Cytat:
A co do Golfiana 3 TDi auto super, jak ktoś sie przemoze stereotypom 3 pasków , znajomy zciągnął z zachodu i jest bardzo zadowolony pali 5l i ciągnie na kazdym biegu.

az glupio mi to pisac ale zgadzam sie niestety

a mi się w miare te hondy podobają jeżdziłem modelem z 2000r i fajny wóz ładnie wykończony itp, odnośnie golfa to silniki może i dobre nawet na bank dobre ale resta to dramat , ale ja nie przepadam za niemcami więc może to moje uprzedzenie...

japoniec jest dobry jak jest nowy i się nie sypie ,
niemca można polecić tym co mają mniej kasy i nastawieni są na większy przebieg TDi .

tylko teraz juz niue bardzo sie oplaca jezdzic na opale po pierwsze bo cena wcale nie korci po drugie nowoczesne diesele mają taką kontrolkę na liczniki "do not use biodiesel" czyli odpadaja rzepaki opały itp a padają tzw regulatory sztelberga takie skurwielstwo elektroniczne w pompach już lepiej kupic pompe jak to wymieniać ceny są tak drastyczne, ale jazda kopciuchem jest fajna