| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-20 17:43:27 witam.... rozszczelniła mi sie chłodnica przy lewej ściance patrząc od przodu auta........
i teraz pytanie jest to w jakiś sposób naprawialne czy musze szukać nowej???? Ile mogą wołać za naprawę..... ew może ktoś ostatnio kupował chłodnicę do 1.8 i zna aktualne ceny??? z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-20 18:12:21
to cieknie z boku.. tuż przy krawędzi styku z tym pogrubieniem takim (ścianką po lewej str chłodnicy patrząc od przodu auta)......pod tą gumą co mocuje chłodnicę........ widać że chyba się rozszczelniło na całej wysokości... pod chłodnicą kapie płyn.... nie wiem czy to rozszczelniony boczek czy rdzeń bo sie nie znam
dolałem dziś litr wody pod uczelnią i jakoś zrobiłem 30 km do domu........ w zbiorniczku wyrównawczym było ok 1cm płynu...... a dolewałem ostatnio płyn w zeszły piątek... bo troche mi sie go traciło.... juz teraz wiem którędy
jeszcze pytanko czy do espero z klimą jest taka sama chłodnica jak do wersji bez klimy???? pozdro |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-20 19:26:44
ja mogę kupić używkę za 130 zł ( z rozwalonego espero od Sergiusza które sprzedałem ) tyle tylko że on rok temu naprawiał chłodnicę... wiem bo własnie do niego dzwoniłem.... podobno wymieniał boczek.... czyli podejrzewam że stało mu się to co mnie...
i zastanawiam sie teraz czy dać do naprawy (podobno 80 zł go to koztowało.. ale zawiózł samą chłodnicę) czy tez dać swoją chłodnice do naprawy ( jeżeli się da to naprawić) .. ew moze kupić nową... tyle tylko ze chyba kosztuje 460 zł (ceny w internecie) Aha Sergiusz nie miał klimy... i nie wiem własnie czy to ma znaczenie, czy może nie??? pozdro |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2006-01-20 22:51:46 Cześc ,
Miałam do niedawna kłopot z chłodnicą. Pojawiła się dziura w kolanku, które dochodzi do węża od termostatu. Macher od klejenia chłodnic rzekł żeby to kosztowało do 200 PLN. Natomiast pokusiałm sie na nowa chłodnicę, i uczyniłam właściwie. Koszt zakupu nowej chłodnicy wyszlo mnie 400 PLN. Zaznaczyć musze , iż chłodnica przyjechał do mnie z Poznania. Bo w Krakowie koszt tego cacuszka stał 550 PLN. A przełożenie ze starej na nową to koszt 40 PLN-ów. Wedle mnie nie ma się co zastanawiać nad zakupem. Choć to każdego sprawa indywidualna
Pozdrawiam Kiniusia |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-20 23:13:24
he he he...... na razie to postanowiłem (po zjebce od Bogdana) udać sie do gostka który regeneruje chłodnice...... i spytać czy jest w stanie cos zdziałać u mnie
jak rzeknie ze trzeba kupić nową.. albo naprawa nie będzie opłacalna to kupie noofke.... bo rzeczywiście w przypadku chłodnicy nie wiadomo czy za kilka dni sie nie rozcieknie.. więc nie ma co oszczedzać na używce |
yankie byl... Olkusz | 2006-01-22 16:30:22 Kolber wszyscy maja racje, ja tez probowalem robic - efekt zaden po dwoch tygodniach wracalem z ta sama usterka. A teraz masz hit-newsa ode mnie Firma "KA-MI" K-ce ul. 1-go Maja 46 tel. 032-782 33 61 zadzwon i zapytaj czy maja juz dla Ciebie chłodnice bo dzwoniles na poczatku tygodnia ale wazne sprawy...ble ... ble i teraz dopiero ja sobie odbierzesz. Nowka 280 zl. - wytargowana przeze mnie cena Widze browara |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-22 16:41:17 Dzięki wielkie Dominik naprawdę dzięki...
z samego rana dzwonie !! pozdro |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2006-01-22 18:00:37
Dominik, może i wytargowana ale czy ORYGINAŁ do Espero? |
yankie byl... Olkusz | 2006-01-22 19:08:48
Tak nowka, oryginal... |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2006-01-22 23:37:01
No ładnie, to czemu nie mówiłeś wcześniej, że możesz coś takiego załatwić |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-23 00:51:55
na chłodnice już jest rezerwacja
ale spokojnie jutro spytam kolegów kamisów czy dla naszego klubu cena się utrzyma |
yankie byl... Olkusz | 2006-01-23 09:41:50
Kinia jak ja to zalatwialem to tu juz dawno smigalas na nowej. Ja sam bylem zdziwiony poniewaz najtaniej co widzialem to 350 zl. Qbaj mozesz bic tylko nie po oczach... A Kolber powinien cos zalatwic bo to podobno jego znajomi ![]() |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-01-23 12:27:39
a wiec tak chłodnicę już mam, nie jest to jednak chłodnica aluminiowa..... producentem jest bodajrze Delphi pozdro |
yankie byl... Olkusz | 2006-01-23 12:33:45
Czyli oplacalna inwestycja czy nie bardzo |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2006-01-23 15:03:21
Teraz ją zamontuj i rzeknij słów kilka czy są jakieś różnice w użytkowaniu (aluminiowa a obecna). |