No nie !!! pada deszcz za oknem 0 a szykuje sie -xx

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pomocy co polecacie czy na siłe auto do firmy zaprowadzić ?
co i jak pozabezpieczać uszczelki i inne jaja ?
co do paliwa ( 1/4 baku) , do lpg nic nie doleje
co z zawiecha ?
czy unikać jazdy autem po "śniegowodzie" ?
pomocy !!

No juz nie robmy jaj . . ze temp. spadla do -20, pada snieg z deszczem to nie oznacza ze samochody maja stanac nagle, przestac pracowac a my mamy sie na narty przesiasc . . . Troche mnie ta panika zaczyna przerazac . .

Cytat:
2006-01-21 11:06:27, taxi pisze:
No juz nie robmy jaj . . ze temp. spadla do -20, pada snieg z deszczem to nie oznacza ze samochody maja stanac nagle, przestac pracowac a my mamy sie na narty przesiasc . . . Troche mnie ta panika zaczyna przerazac . .

hehe... przeba ludziów postraszyć

co powiesz na ok -32 u ciebie w poniedziałek rano

ŁÓDŹ - pogoda

Cytat:
2006-01-21 11:23:42, MasterCheat pisze:
hehe... przeba ludziów postraszyć co powiesz na ok -32 u ciebie w poniedziałek rano ŁÓDŹ - pogoda

No dobrze, ale co mam zrobic z tym . . . zmienie ta temp. , nie zmienie. Wstane rano odsnieze samochod i pojade do pracy . . dzien jak codzien . . tyle ze troche bardziej mnie posmyra po rajtuzach jak ebde szedl do samochodu

Cytat:
2006-01-21 11:34:28, taxi pisze:
No dobrze, ale co mam zrobic z tym . . . zmienie ta temp. , nie zmienie. Wstane rano odsnieze samochod i pojade do pracy . . dzien jak codzien . . tyle ze troche bardziej mnie posmyra po rajtuzach jak ebde szedl do samochodu

jest jeszcze jedna opcja.
wstaniesz rano
odśniezysz samochód
wrócisz do domu
bedziesz się zastanawiał który z płynów Ci zamarzł

wezcie jeszcze 30takich watkow zalozcie!!!!!
wtedy napewno wasze auta ocaleja!

Cytat:
2006-01-21 12:03:12, BUGZ pisze:
wezcie jeszcze 30takich watkow zalozcie!!!!! wtedy napewno wasze auta ocaleja!

ja tam już znalazłem kocyk elektryczny, jak się essi nie spali, to przynajmniej nie zamarznie

Cytat:
2006-01-21 11:57:02, MasterCheat pisze:
jest jeszcze jedna opcja. wstaniesz rano odśniezysz samochód wrócisz do domu bedziesz się zastanawiał który z płynów Ci zamarzł

Master wiesz dobrze ze samochody niejako trzeba do zimy przygotowac, a tak pozatym nie byly one produkowane tylko na Cieple klimaty i ladne sloneczne pogody . .

hmm, przegladajac wpisy w tym watku stwierdzam ze najbardziej pogoda interesuje posiadaczy kombi;>

Cytat:
2006-01-21 13:39:51, BUGZ pisze:
hmm, przegladajac wpisy w tym watku stwierdzam ze najbardziej pogoda interesuje posiadaczy kombi;>

trafna uwaga . . .

Cytat:
2006-01-21 13:30:47, taxi pisze:
Master wiesz dobrze ze samochody niejako trzeba do zimy przygotowac, a tak pozatym nie byly one produkowane tylko na Cieple klimaty i ladne sloneczne pogody . .

właśie trzeba. ale kto mi powie do jakiej tem. jest olej 15 w40?
moje autko było produkowane na nimcy , a wię cnie za bardzo na - 30 C..
pozatym płyn chodzący mam do jakich -25-27 cyba będe musiał kupić koncentrat...

płyn w wycieraczkach zamarznie napewno bo zimowy jest do -22

przy - 20 ledo mogłem biegi wrzucać, czyli olej w skrzyni tez moze zamarznąć.. chociaz to może akurat od czego innego było

aku niestety słabiutki...
a rozrusznik też przy - 30 moze ześwirować...

zrobila sie mini afera :p
uresów kombi ?
pewnie co drugi z tego ży je ze - musi mieć kombi
mi chodziło generalnie o to że dzis leje jest +2 a jutro ma być -10
co na to zawieszenie ?
nie poskleja sie itp ?