MotoNews.pl

Gdzie przekaznik pompy paliwa ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj essi odmówił posłuszeństwa a dokładnie pompa paliwa,skończyło sie na holowaniu.Dzisiaj podłączyłem pompe paliwa bezposrednio z aku i działa ,wychodzi na to ,że prąd nie dochodzi do pompy,bezpiecznik jest cały chciałbym sprawdzic przekaznik ale nie wiem gdzie on sie znajduje .Chodzi o to ,że jak przekrecam kluczyk słychac pyknięcie przekaznika ale odgłos dochodzi z prawej strony z przodu a nie ze skrzynki bezpieczników .Czy jest w essim jeszcze jakies inne miejsce z przekaznikami ? Mkv 1.6 EFI 1992 rok 3D

Właśnie przez trzy dni przerabiała podobny temet.

Sprawdź czy wogóle do chodzi prąd do wtrysku.
Jesśli dochodzi możesz sprawdzić przekażnik (mały brązowy z oznaczeniem R9 na na górze skrzynki bezpieczników), jeśli nie dochodzi to raczej zasilanie wtrysku (przekażnik wtrysku R8 na skrzynce - na wszelki wypadek).
Mnie sie poprostu przepalił kabelek zasilający wtrysk.

[ wiadomość edytowana przez: olaola1 dnia 2006-01-21 19:51:49 ]

[ wiadomość edytowana przez: olaola1 dnia 2006-01-21 19:52:51 ]

[ wiadomość edytowana przez: olaola1 dnia 2006-01-21 19:53:28 ]

mi to wyglada na skrzynke bezp przepalona sciezka lub zimny lut

Cytat:
2006-01-21 20:14:07, mmmmat pisze:
mi to wyglada na skrzynke bezp przepalona sciezka lub zimny lut

Zgadzam się...MKV CVH to standard...stawiam na skrzynkę! Ale przekaźnik sprawdź

widze ze nawet usterki w essim zdarzaja sie w tym samym czasie mam to samo, zreobilem na przycik bo niemam czasu na wyjmowanie skrzynki

Mój elektryk też stawiał na skrzynkę.
Ale po podłączeniu nowej efekt był ten sam - wtedy dopiero sprawdził zasilanie na wtrysku - na szczęście - bo odzyskałam kase za skrzyneczke

Skrzynka kosztuje trochę więcej niz kawałek kabelka wiec więc chyba lepiej najpierw sprawdzić ta tańszą wersję Panowie

wystarczy podpiac omomierz i sprawdzic ktory to kabel idzie ja wiem kroury ale to mk7 i wtedy wiadomoe z prad nie wychodzi ze skrzynki lub nie

A bezwładnościowy ktosik sprawdzal?

Dziekuje wszystkim za cenne rady,bezwładnosciowy sprawdziłem dzisiaj jest wcisniety.Jutro podejde do elektromechanika z tymi dwoma przekaznikami zeby sprawdził czy działaja,jak beda dobre to wstawiam do niego samochód i niech sprawdza co z ta skrzynka.

jak masz troszku checi i pomyslunku i czasu to sam jestes w stanie to zrobic
ja sam sie pobawilem i nie jestem jakis super elektronik przespawalem cala skrzynke gdyby ktos chcial sie dowiedziec co i jak zeby ja szybko rozlozyc skrzynke sluze radą bo zrobiłem smiesznego manewra