MotoNews.pl
12Błędy stag 200 (132261/0)

Błędy stag 200

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Drodzy forumowiczemam problem z błędami w mojej instalce.Mianowicie co podłącze lapka do instalki aż nie moge uwieżyc że łapie tyle błędów.Regulacja za bardzo nie pomaga.Najczęściej pojawiające sie błędy to:

Dysze wtryskiwaczy są za małe
Napiecie za wysokie na wtryskiwaczach
Napięcie za niskie na wtryskiwaczach

Nie wiem co z tym zrobic.Gazownik twierdzi że musi byc dobrze.Dodam jeszcze że auto nie jedzie...Tzn jest strasznie mułowate.
Co może być przyczyną tego wszystkiego??
Poratujcie bo juz mam dosyć...

witaj
na tej stronie http://www.ac.com.pl/autogaz/zapytania/index.php?produkt=stag200 mozesz zadac im to pytanie,są to producenci tego sterownika.powodzenia

witam jakie jest cisnienie gazu jakie podcisnienie map jaka listwa podejrzewam ze waltek i jaki reduktor podejrzewam ze lovtec reszta pozniej

Cytat:
2006-01-22 19:57:21, prezes11 pisze:
witam jakie jest cisnienie gazu jakie podcisnienie map jaka listwa podejrzewam ze waltek i jaki reduktor podejrzewam ze lovtec reszta pozniej

W tej chwili nie mam jak sprawdzic cisnienia i podcisnienia bo nawalil mi loaptop(prawdopodobnie od mrozu na matrycy nic nie widac)
Co do reduktora i listwy to zgadza sie.NA tych komponentach jest instalka.
Zadałem to pytanie także na stronie ACgazauto i pan Krzysiek powiedział ze reduktor lovtec nadaje sie do małego fiata i to on bedzie odpowiedzialny za ten bałagan z instalacją.

A co wy o tym myslicie drodzy forumowicze??

dokladnie to samo chcialem odpowiedziec na jakiej ulicy zakladales gaz w czwie

Gas zakładałem u Idziaka na ul Festynowej w Gnaszynie pod Częstochową.A dlaczego pytasz?Wiem że w Macar na Warszawskiej dobrze zakładają u Maćka,ale niestety ktoś mnie namówił na idziaka i teraz bardzo tego załuje...

A tak apropo to jaki reduktor polecacie do Staga200 i silnika X20XEV tj. 2.0 16V Opel??

[ wiadomość edytowana przez: Beton dnia 2006-01-23 19:12:40 ]

dwie osoby robily na tym zestawie w czestochowie i na tych sie popalili reduktor zero wtryski zero polecam diego i maciek swieboda tez tak powie

jak zrobisz laotopa to przeprowadz autokalibracjie nie tak jak zada komputer tylko caly czas przy 3500rmp powinno pomuc

A co myslicie o reduktorze BRC ECO??
Teraz mi powiedzcie jak mam wytłumaczyc gazownikowi ze ma wymienic mi reduktor na innej firmy,a on upiera się że właśnie LOVTEC jest dobry...???Instalacja oczywiscie nagwarancji.

[ wiadomość edytowana przez: Beton dnia 2006-01-24 14:13:22 ]