Uszczelki drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiem, że gdzieś to było ale nie moge tego teraz znaleźć (może dlatego ze jest 4 nad ranem i pasowaloby isc spac) otoz mój essi nie wpuścił mnie dziś do środka drzwiami tylko bagaznikiem. co mozna zrobić żeby uszczeliki nie zamarzały??

nasmarowac wazelina techniczna, lub specjalnym silikonowym preparatem do uszczelek.

Cytat:
2006-01-22 08:01:58, fryszard pisze:
nasmarowac wazelina techniczna, lub specjalnym silikonowym preparatem do uszczelek.

przed tym dokladnie wyczyscic i osuszyc.

podobnych rad oczekiwalem w moim poscie
http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=132199&c=45&f=20

Dobrym preparatem do konserwacji uszczelek który zapobiega przymarzaniu jest gliceryna. Niestety jak w autku jest mocno nagrzane w duży mróz to na uszczelkach zawsze pojawiaja się skropliny - dobrym sposobem jest wytarcie uszczelek po zakończeniu jazdy na sucho no i trzeba pozwolić zamarznąć resztce wilgoci na otwartych drzwiach (wystarczy 5 min). Ta metoda jeszcze mnie nie zawiodła.
Zazdroszczę tym co mogą wsiadać przez bagażnik... Ale tego że mają sprawną wkładkę, bo moja od 3 lat jest niestety "zamarznięta".

ochrona z mojej pracy miala duzy ubaw widzac jak wchodze do auta bagaznikiem,ale mi tak do śmiechu nie bylo dobrze ze chociaz on sie otworzył.
dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam