| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2003-04-03 07:07:39 Jak w temacie d wczoraj mam Gaz Espero 1.5 !! Co Wy na to.
Podpowiedzcie co trzeba a co musi byc !! pozdrowienia Raff |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-04-03 11:17:22 zadowolonych? ....a są tacy |
daddy Espero Wrocław | 2003-04-03 14:25:56 Kiedyś myślałem, że Epero oznacza nadzieję w jęz. hiszpańskim.
Niestety nie. Nadzieja to esperanza po hiszpańsku. Ale L.Zamenhoff stworzył kiedyś esperanto co oznacza - mającego nadzieję więc najprawdopodobniej to właśnie on wymyślił słowo espero oznaczające nadzieję. Chyba, że coś do powiedzenia ma j.portugalski. |
![]() BOJKOT espero Marki | 2003-04-03 14:34:19 dzięki za słowa otuchy, na razie broblem "jeść mi nie woła" jeżdzę na licznik.
pzdr Bojkot |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-04-03 14:44:20 Bojkot, zadzwoń lub podjeź na ul. Rakowiecką w Wawie, tam jest serwis Bedini, całkiem fachowo podchodzą do sprawy... |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2003-04-03 15:19:12 hehe esperanza to istotnie nadzieja po hiszpansku..ale to rzeczownik..a espero o ile sie nie myle znaczy tyle co miec nadzieje.. |
ADAMWD Espero 1.5 GLX LPG GDAŃSK | 2003-04-03 16:10:42 Cześć masz gaz to dobrze niech marudzą ci co nie maja i mówia że gaz to gaz tamto nasi pradziadowie bronili sie od elektryki i co ?i wyszli na ........ no juz wiesz ----oszczędnośc kasy robi swoje --a nie ? kto to powie że nie ? tak może powiedziec ktoś kto jezdzi fura
za 100 tys. i więcej |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-04-03 17:44:32 Przy przebiegu dwudziestu kilku kkm bylem zmuszony przelozyc elektrozawor z filtrem w inne miejsce bo przeszkadzal w zamontowaniu rozporki. Poniewaz byl montowany znacznie glebiej poprosilem by panowie odrazu wymienili mi filterek i wcale nie byl taki brudny, wygladal, no powiedzmy jak filtr powietrza po 8kkm a na Shellu i tym podobnych "dorych" stacjach to tankowalem tylko kilka razy a pozatym to Geanty i inne taniochy.
Kolega Bojkot ma poprostu zle wyregulowany czujnik poziomu, trzeba odkrecic dekielek na butli, przestawic go w inne polozenie a potem pojezdzic i zobaczyc czy juz dobrze czy moze jeszcze raz troszke przestawic. W moje "kolo zapasowe" napelnialem do 38 litrow co zmienilo sie jakos dziwnie na zime bo juz tylko do 36 mozna dopchnac. Czyzby wielozawor sie zreflektowal? |
![]() BOJKOT espero Marki | 2003-04-04 08:49:36 Jeszcze raz dziękuję za rady, jeśli chodzi o czujnik to był coś kręcone na zegarze w butli, ale wówczas gazownik zmienił ustawienie rezerwy, bo kontrolka mi się zapalała jak przechałem 100 km (teraz to mi się chyba w ogóle nie zapala - bo zawsze wyliczam jakiś zapas) , a wczoraj po przejechaniu 260 km tylko w mieście zatankowałem do pełna 26 litrów czyli pali 10 l na 100 to chyba super mało, ale wóz jest wołowaty, zastanawaim się czy nie podregulować aby więcej palił ale lepiej "szedł" czy zostawić jak jest. Ponadto wczoraj na 5 biegu nie chciał iść powyżej 3 tys obrotów - dzisiaj wszystko ok - co to było ?
pozdrawiam Bojkot |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-04-04 09:36:30 Może masz możliwość wyboru 3 trybów pracy ?
Ustaw jeżeli możesz u gazownika na sportowy... |
daddy Espero Wrocław | 2003-04-04 09:47:58 Czym się charakteryzuje, objawia tryb pracy instalacji
"sportowy" ? |